Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Završen deseti protest koalicije „Srbija protiv nasilja“

© Tanjug / STRAHINJA AĆIMOVIĆProtest ispred RIK.a
Protest ispred RIK.a - Sputnik Srbija, 1920, 27.12.2023
Pratite nas
U Beogradu je održan deseti protest na poziv koalicije "Srbija protiv nasilja" ispred Republičke izborne komisije i zgrade RTS, a saobraćaj, koji je bio blokiran u delovima ulica Kralja Milana, Kneza Miloša, Takovska kao i u Bulevaru kralja Aleksandra, ponovo je uspostavljen.
Predstavnici koalicije ispred RIK-a su ponovili zahteve koji se odnose na ponavljanje izbora i istakli da su se i večeras okupili kako bi podržali kolege koji štrajkuju glađu 10 dana.
Predstavnici koalicije saopštili su da je, zbog zdravstvenog stanja, od štrajka glađu odustao Željko Veselinović, a da su Danijela Grujić i Janko Veselinović u bolnici, jer im se zdravstveno stanje pogoršalo.
Naveli su i da je njihov advokatski tim oslobodio većinu uhapšenih tokom nereda na protestu ispred Skupštine Beograda i pozvao nadležne organe da oslobode i preostale.
Okupljeni su ispred zgrade RTS-a, saopštili da će tražiti međunarodnu podršku za formiranje nezavisne komisije koja će istražiti nepravilnosti oko proteklih izbora, da će na tome raditi i kroz domaće institucije i sudove, ali i da će nastaviti i sa održavanjem protesta.
Pogledajte najdramatičnije momente koji su se u nedelju dogodili ispred Skupštine Beograda:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala