- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Bugarska: Evroatlantski orijentisane stranke uvek zaboravljaju na demokratiju kada izgube na izborima

© AP Photo / Darko VojinovicProtest opozicije u Beogradu nakon parlamentarnih izbora u Srbiji
Protest opozicije u Beogradu nakon parlamentarnih izbora u Srbiji - Sputnik Srbija, 1920, 27.12.2023
Pratite nas
Evroatlantski orijentisane stranke uvek zaboravljaju na demokratiju i nastoje da osporavaju rezultate izbora kada ih izgube, smatra voditelj Bugarskog nacionalnog radija Petr Volgin, komentarišući proteste u Srbiji.
„Spreman sam da se kladim da, da su pobedili današnji demonstranti, ne bi bilo govora o bilo kakvim falsifikatima ili manipulacijama. Tehnologija kojom evroatlantisti žele da dođu do vlasti u Srbiji vrlo je jednostavna. Ona se zove obojena revolucija, iako je tačniji naziv prevrat. Upravo tako se naziva nasilni dolazak male grupe ljudi na vlast“, ​​napisao je Volgin na svom Fejsbuku (društvena mreža zabranjena u Rusiji i proglašena za ekstremističku).
Novinar je istakao da je protiv nereda i pokušaja zauzimanja administrativnih zgrada i pozvao svoje sunarodnike da izvuku pouku iz onoga što se dogodilo u Srbiji.
„Ono što je posebno interesantno u slučaju Srbije jeste da na čelu ‘revolucionara’, a zapravo pokretača prevrata, stoji koalicija koja sebe naziva ‘Srbija protiv nasilja’. Odnosno, oni koji su navodno protiv nasilja napadaju vladine zgrade i pokušavaju da se nasilno probiju u njih pod blagonaklonim pogledima evropskih birokrata. To su iste one evropske birokrate koje se kunu u demokratiju, ali pozivaju na njeno ukidanje kad god ‘pogrešna’ partija ili koalicija dođe na vlast“, zaključio je Volgin.
Pristalice prozapadnog opozicionog bloka „Srbija protiv nasilja“, koji se ne slažu sa rezultatima izbora 17. decembra, u noći 25. decembra započeli su nerede ispred zgrade Skupštine Beograda, a pre toga su blokirali susednu ulicu. Demonstranti su polomili stakla i bacali kamenje na vrata i prozore zgrade parlamenta, pokušavajući da se probiju, ali je policija odgovorila suzavcem. Policija je u nedelju kasno uveče rasterala demonstrante, očistila prostor ispred gradske administracije i postavila kordon.
Protest studenata u Beogradu - Sputnik Srbija, 1920, 27.12.2023
SRBIJA
Protest grupe studenata u centru Beograda: Najavili blokadu od 24 sata
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala