- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Bivši američki obaveštajac: Marjinka je tek početak

© Sputnik / Stanislav Krasilnikov / Uđi u bazu fotografijaPaljba iz topa 2A3b "Hijacint B" kalibra 152 milimetara u zoni specijalne vojne operacije
Paljba iz topa 2A3b Hijacint B kalibra 152 milimetara u zoni specijalne vojne operacije - Sputnik Srbija, 1920, 27.12.2023
Pratite nas
Ukrajinska odbrana će početi da se urušava nakon što su ruske trupe oslobodile Marjinku, smatra bivši američki vojni obaveštajac Skot Riter.

„Marjinka ima potencijal da postane mesto gde će se raspasti odbrana ukrajinskih oružanih snaga. O tome smo već pričali pre nekog vremena“, podsetio je ekspert tokom intervjua novinaru Garlandu Niksonu.

Prema njegovom mišljenju, na tom delu fronta došlo je do ozbiljnog prodora u utvrđene oblasti Oružanih snaga Ukrajine. Nakon povlačenja iz grada, kijevske snage biće prinuđene da rasipaju resurse za dalja dejstva. Međutim, oni nemaju te resurse, naglasio je Riter.
„Ovakvih prodora sada će biti još više“, progonozirao je bivši obaveštajac.
Ruske snage su u poslednje vreme postigle značajan uspeh na donjeckom pravcu. Konkretno, u ponedeljak je ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu informisao predsednika Vladimira Putina da su jedinice Oružanih snaga potpuno oslobodile Marjinku u Donjeckoj Narodnoj Republici. Ruski lider primetio je da će to omogućiti da se borbene jedinice neprijatelja udalje od Donjecka.
O potpunom slomu jedne vojne sile koja je mogla biti najveća pogledajte u emisiji „MOj pogled na Rusiju“:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala