- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Andrej Rubljov ima jedan veliki zadatak

© AP Photo / Seth WenigDanil Medvedev i Andrej Rubljov
Danil Medvedev i Andrej Rubljov - Sputnik Srbija, 1920, 27.12.2023
Pratite nas
Andrej Rubljov mora da promeni način razmišljanja da bi uradio velike stvari, smatra Fernando Visente trener ruskog tenisera.
Rubljov je već godinama u vrhu svetskog tenisa, ali nikako da napravi naredni korak i osvoji Gren slem turnir.
Trener Fernando Visente navodi da Andrej treba da promeni način razmišljanja.
„Nedostaje mu nekoliko stvari. Prvo, Andrej treba da kaže „Spreman sam, radiću kako treba i biću spreman da to uradim.“ Drugo, mora da izbegne stres da mora da pobedi. Svako želi da dođe do četvrtfinala ili polufinala. Ali morate da naučite kako da štedite energiju. Razmišljanje o budućnosti donosi stres, želite da znate šta će se dogoditi. Da biste to kontrolisali, morate da verujete da će se uspesi dogoditi zato što dobro radite“.
Kako je naveo, proces je ključ razmišljanja, a ne rezultat.
„Izgubite prvi set na gren slemu i uspaničite se, šta ako izgubim. Mislim da se to dogodilo Alkarasu u drugom delu ove sezone. Na vrhunskom nivou svaki detalj je bitan, svaki može da dovede do gubitka fokusa. Čak i Đoković, Medvedev ili Nadal ponekad izgube koncentraciju. Ponekad polude, ali uspevaju da zadrže isti nivo. Andrej je drugačiji, kada izgubi fokus, njegova igra pada. On mora da razume da ne sme da pravi takve greške, ako želi da postiže uspehe. Zato na tome puno radimo“.
Baš taj nedostatak prisebnosti je veliki minus petog tenisera sveta.
„Dešava mu se da izgubi glavu. Ne sme da se ponaša kao dete. Kada počne da gubi meč, on kao da je izgubio igračku i po svaku cenu želi da je vrati. I onda figurativno počne da plače. Često je problem kada izgubi prvi set, tada bi trebalo da proba da zadrži nivo igre do kraja. Zato radimo sa psihologom, ali i dalje ima uspona i padova. Mora da nauči da se u tenisu i dobija i gubi“.
Kaže da je njegov pulen fantastičan radnik.
„Njega je uživanje trenirati, jer nikada nije potrebno motivisati ga. Puno je dece koja kažu da žele da budu teniseri, ali ne rade dovoljno. To se sa Andrejem nikada nije dogodilo“.
Visente je otkrio i da su njih dvojica tri meseca trenirali tokom pandemije iako je bilo zabranjeno.
„Ja sam imao dozvolu da dolazim u klub jer sam morao da vodim računa o terenima. Andrej je svakog dana dolazio sa kolima punim flaša za vodu i da ga je policija uhvatila rekao da dolazi iz supermarketa. Tako smo radili svaki dan“, istakao je Visente.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala