- Sputnik Srbija, 1920
EKONOMIJA
Sputnjik Ekonomija prati najnovije vesti, analize i izveštaje iz Rusije, regiona i sveta.

Srbija i Rumunija dogovaraju projekat gradnje gasne interkonekcije Beograd-Mokrin

© Sputnik / Lola ĐorđevićGasovod
Gasovod - Sputnik Srbija, 1920, 26.12.2023
Pratite nas
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da će se graditi gasna konekcija do Rumunije od Beograda do Mokrina i da se sada taj projekat dogovara sa Rumunima.
Vučić je istakao da je gradnja gasovoda posebno važna za razvoj industrije.
On je tokom obilaska radova na izgradnji brze saobraćajnice „Osmeh Vojvodine“, koja će biti izgrađena od Bačkog Brega do Srpske Crnje u dužini od 185,5 kilometara, odgovarajući na pitanje novinara o najavljenoj gasnoj konekciji Mokrin - Beograd rekao da se čeka da se interkonekcija dogovori sa Rumunima.
„Radimo na gasifikaciji, zato spuštamo gas dole na podnožje Zlatiborskog regiona. Dakle, na Novu Varoš, na Prijepolje i Priboj, da ti ljudi dobiju gas, a Aleksandrovac -Tutin se sad završava, čelik je gotov, sad morate 'plastiku' (cevi) po mestima da pustite. To mi tako nazivamo. Ti magistralni gasovodi su čelični, a onda 'plastiku' spuštate do krajnjih potrošača i to je dobro zbog ekologije, zaštite životne sredine, a onda je dobro i za industriju“, objasnio je Vučić.
Imate jednu zemlju u regionu koja uopšte nema gasovod, a kad nemate gasovod, onda nemate ni industriju, dodao je Vučić.
Objasnio je da je ono što je važno industrija, nova tehnologija, veštačka inteligencija i dodao je da je to ono u šta Srbija mora da ulaže.

Veliki broj mesta u Vojvodini biće na mapi najboljih puteva u Srbiji

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas tokom obilaska radova na izgradnji brze saobraćajnice „Osmeh Vojvodine“, od Bačkog Brega do Srpske Crnje u dužini od 185,5 kilometara, da će veliki broj mesta na toj trasi biti na mapi najboljih puteva u Srbiji.
„Ovo je jedna od stvari koja će da približi Sombor Novom Sadu i Beogradu i da ga približi i Mađarskoj. Naravno i mreži autoputeva u Rumuniji i da bude koridor i za Rumune i Mađare. To je za nas od ogromnog značaja“, rekao je Vučić tokom obilaska radova.
Naveo je da država ulaže velika sredstva u izgradnju „Osmeha Vojvodine“ i time pokazuje koliko su nam važna sva ta mesta u Vojvodini kroz koju će proći brza saobraćajnica.
Vučić je istakao da, kada prođe autoput ili brza saobraćajnica, onda dolaze i investitori.
„To je sve deo onoga što smo mi nazvali EXPO 27. Dakle, nije EXPO samo vezan za Beograd, već za celu zemlju“.
Vučić je istakao da će zbog tog projekta i naše kompanije imati više posla, što je značajano kako bi se zadržali mladi u tim mestima.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala