- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Šojgu: Ruska vojska ispunila glavni zadatak u 2023. godini

© Ministerstvo oboronы RF / Uđi u bazu fotografijaVS RF nanesli raketnый udar po obъektam voennoй infrastrukturы Ukrainы
VS RF nanesli raketnый udar po obъektam voennoй infrastrukturы Ukrainы - Sputnik Srbija, 1920, 26.12.2023
Pratite nas
Glavni zadatak specijalne vojne operacije u 2023. godini bio je da se spreči kontraofanziva Oružanih snaga Ukrajine i on je uspešno obavljen, izjavio je ruski ministar odbrane Sergej Šojgu.

„Vrhovni glavnokomandujući (Vladimir Putin) je visoko ocenio rad rukovodstva i osoblja Ministarstva odbrane, zahvalio na savesnom ispunjavanju postavljenih zadataka. Glavni napori u protekloj godini bili su usmereni na postizanje ciljeva specijalne vojne operacije. Glavni je bio da se spreči realizacija gromoglasno najavljene od strane Ukrajine i njenih saveznika iz NATO-a kontraofanzive Oružanih snaga Ukrajine. Ovaj zadatak je uspešno završen“, rekao je on na završnoj konferenciji vojnog vrha.

Tome je, prema rečima Šojgua, doprinelo nekoliko odlučujućih faktora – stvaranje efikasnog sistema odbrambenih linija, visoka borbena sposobnost svih jedinica i podjedinica, pouzdanost i efikasnost ruske vojne tehnike. I iznad svega, vešti i odlučni postupci branilaca otadžbine koji nesebično osiguravaju bezbednost zemlje i njenih građana“, dodao je ministar.
On je istakao da ruske trupe zauzimaju povoljnije pozicije i proširuju teritoriju pod svojom kontrolom u svim pravcima specijalne vojne operacije u Ukrajini.
„Dosledno idemo ka postizanju navedenih ciljeva specijalne operacije“, rekao je on.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala