- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Novak sreo legendu u Dubaiju – pa mu otkriveno da je „prevaren“

© AP Photo / Antonio CalanniNovak Đoković
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 26.12.2023
Pratite nas
Nedavno je Novak Đoković, najbolji teniser sveta, u Dubaiju sreo Habiba Nurmagomedova, čuvenog ruskog MMA borca, a u njihovom društvu našao se i proslavljeni trener Havijer Mendes. Nekoliko dana posle razgovora otkriveno je i da je tokom njega Mendes lagao srpskog asa.
Veliki broj sportista, a naročito tenisera i teniserke odabrali su Dubai kao destinaciju za pripreme za narednu sezonu, a među njima je bio i Novak Đoković.
Proslavljeni srpski as trenirao je sa Hamadom Međedovićem, a tokom boravka u Dubaiju sreo je Habiba Nurmagomedova, neporaženog ruskog MMA borca koji je bio u društvu Havijera Mendesa.
Mendes ima bogatu trenersku karijeru kada je reč o MMA borcima, međutim on je rečima dodatno obogatio svoje uspehe u želji da impresionira najboljeg tenisera sveta.
„Ovde pričamo koliko sam UFC šampiona trenirao, a zapravo sam lagao. Nisam trenirao 20 UFC šampiona, ali zato što me je Novak slušao pokušavao sam da ga impresioniram. Trener ovde vara“, napisao je Mendes uz priloženi video snimak na kom se vidi razgovor trojice sportskih velikana.
Mendes je tokom trenerske karijere bio i u timu Nurmagomedova kao i njegovog rođaka Usmana Nurmagomedova. Sa njim na mestu trenera UFC zvezde stizale su do velikih uspeha, međutim očigledno je Mendes želeo da dodatno uvećava svoju ulogu.
Kada je reč o Nurmagomedovu, ruski borac bio srećan što je imao priliku da popriča sa najvećim teniserom svih vremena, ali je zadovoljstvo delio i Đoković koji zna da je Rus velikan u svom sportu.
Posle priprema u Dubaiju Novak prvi meč igra 27. decembra u Rijadu protiv Karlosa Alkarasa. Taj susret je revijalnog karaktera, a posle njega srpski as putuje u Pert gde će igrati za Srbiju na Junajted kupu od 31. decembra.
Tim Henman - Sputnik Srbija, 1920, 25.12.2023
SPORT
Britanska legenda nema dilemu: „Đoković će nastaviti da dominira“
Rafael Nadal - Sputnik Srbija, 1920, 25.12.2023
SPORT
Insajder sa Nadalovog treninga: Biće opasan i pobeđivaće
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala