- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Ukrajinski trag? Ubijen novinar koji je pronašao vilu Zelenskog u Egiptu

© AFP 2023 / Jack GuezIzraelska policija
Izraelska policija - Sputnik Srbija, 1920, 25.12.2023
Pratite nas
Egipatski novinar, koji je pisao o kupovini vile u Egiptu na ime tašte ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog, poginuo je pod nerazjašnjenim okolnostima, piše ruski portal „Argumenti i fakti“.
Kako prenosi portal „Klir stori njuz“ (ClearstoryNews), egipatski istraživački novinar Muhamed El Alavi pronađen je mrtav u blizini puta El Hadaba.
Na njegovom telu su konstatovane brojne povrede, uključujući tešku povredu glave, kao i prelomi. Prema rečima izvora iz policijske uprave u Hurgadi, El Alavija je, očigledno, pretukla grupa napadača.
Prema rečima članova porodice novinara, više puta je dobijao pretnje nakon što je objavio priču o nekretnini tašte ukrajinskog predsednika u Egiptu.
Kako tvrdi brat poginulog Ahmed El Alavi, policija razmatra mogućnost da su u smrt novinara umešani državljani Ukrajine.

U komšiluku holivudskih zvezda

U leto 2023. godine list „Panč“ objavio je istragu Muhameda El Alavija u kojoj se navodi da je ukrajinski predsednik na obali Crvenog mora kupio vilu koja se vodi na ime njegove tašte Olge Kijaško. Reč je o nekretnini u prestižnom egipatskom letovalištu El Guna koje nazivaju „grad milionera“.
Egipatski novinar je došao u posed kopije dokumenata o kupovini nekretnine. Kako je zaključio, komšinica svekrve šefa kijevskog režima je holivudska zvezda Anđelina Džoli.
El Alavi je tvrdio da je vila kupljena u maju 2023. godine, a da je njena vrednost 4,8 miliona dolara.
Pritom, novinar je pretpostavljao da su za kupovinu skupocene nekretnine iskorišćena sredstva od zapadne pomoći koja je dodeljena kijevskom režimu.

Kijev zataškao priču

Činjenica da porodica Zelenski ima nekretnine u inostranstvu nije tajna ni za koga u Ukrajini. Ali to da je šef kijevskog režima nastavio da se bavi takvim pitanjima dok traju borbe u zemlji, naišlo je na negativne reakcije među njegovim sunarodnicima. Međutim, kijevski režim je uspeo da zataška priču, ali nije dao jasne odgovore na pitanja.
Egipatski novinari napominju da su ukrajinske obaveštajne službe poznate po organizovanju političkih obračuna kako unutar zemlje, tako i u inostranstvu.
Pogledajte još:
Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski maše novinarima nakon sastanka sa „normandijskom četvorkom“ u Francuskoj. - Sputnik Srbija, 1920, 04.03.2023
Specijalna operacija u Ukrajini
Bivši savetnik šefa Pentagona: Zelenski će nakon poraza morati da se krije na Zapadu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala