- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Srpski fudbalski trener iz Rusije oduševljen Đokovićem: „Nezamislivo, najveći je!“

© Sputnik / Vitaliй Timkiv / Uđi u bazu fotografijaVladimir Ivić
Vladimir Ivić - Sputnik Srbija, 1920, 25.12.2023
Pratite nas
Srpski trener Vladimir Ivić dominira u Rusiji sa Krasnodarom, prvi je na tabeli, ali mu obaveze u fudbalu ne smetaju da isprati tenis Novaka Đokovića. Ističe Ivić da je Novak Đoković najveći igrač u istoriji.
Kao veliki ljubitelj tenisa, Ivić je govorio i o Đokoviću i podvukao je da je Nole najveći. I da bi to rekao i da je, hipotetički, Đoković Britanac ili Amerikanac.
„Sigurno je da je Novak najveći, tu nema nikakve dileme. Pre dve godine postao je najveći. Ono što Novak nastavlja da radi sa 36 godina je nezamislivo. I da je Britanac, Amerikanac, Španac, ipak bih rekao da je najveći. Ovo je najbolji sportista u poslednjih 10 godina u svim sportovima. To što je iz Srbije je ponos za nas. Tenis je sport za bogate ljude. A to što je došao momak iz male zemlje i pobedio sve je super. Javnost je uvek bila protiv Đokovića, sve je bilo protiv njega, ali on ima neverovatnu mentalnu snagu. Njegov sam veliki obožavalac, kao i skoro svi Srbi. Đoković tera Srbiju da se budi u četiri ujutru za svoje mečeve - a ja se budim zajedno sa svima ostalima. Jednom sam uspeo da komuniciram s njim na jednom grčkom ostrvu. Novak je veoma skroman i prijatan, uvek je osetljiv na navijače i čini mnogo za Srbe, za decu. Ima ogromno srce“, rekao je Ivić, a prenosi Čempionat.
Kao bivšeg igrača crno-belih, novinari su ga pitali koja utakmica protiv Zvezde mu je ostala u sećanju.
„Svaka ovakva utakmica je luda. Sećam se da smo igrali u gostima, a meč je prekinut u trećem minutu jer su navijači oba tima upali na teren i započeli tuču. Odmah smo otrčali na podtribinu da to ne bismo imali problema. Ne zaboravite ovo - veoma je opasno! Partizan je deo mene od moje šeste godine“, rekao je Ivić.
Srpski trener jeistakao da nije realno da ikada sedne na klupu Zvezde.
„Šansa za to je nula. To u Srbiji nije moguće. Počnimo sa činjenicom da me oni sami nikada neće kontaktirati. Oni znaju da ću odbiti, čak i ako mi daju sve što želim. U Srbiji je o tome zabranjeno i razmišljati, a ne raditi. Ali poštujem Crvenu zvezdu moj brat je igrao za njih“.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 25.12.2023
SPORT
A gde bi bio – nego na samom vrhu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala