Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Skandalozno mešanje Amerike u izborni proces u Srbiji

© AFP 2023 / NICHOLAS KAMMZgrada američkog Stejt departmenta u Vašingtonu
Zgrada američkog Stejt departmenta u Vašingtonu - Sputnik Srbija, 1920, 25.12.2023
Pratite nas
Američki Stejt Department pozvao je vlasti u Srbiji da sarađuju sa misijom OEBS-a na istraživanju tvrdnji o izbornim nepravilnostima. Iz SAD se, u očiglednom pokušaju direktnog mešanja u izborni proces u Srbiji, navodi da bi tvrdnje o nepravilnostima, "koje su prijavili ODIHR i drugi timovi za posmatranje izbora, trebalo da budu istražene“.
"Usredsređeni smo na saradnju sa Srbijom na jačanju demokratske vlasti i vladavine prava, unapređenju regionalne saradnje, nastavku ekonomskog rasta i ubrzanju napretka Srbije na putu ka članstvu u Evropskoj uniji. Budućnost Srbije je na Zapadu", navodi se u pisanom odgovoru Stejt Departmenta, koji se postavlja kao "arbitar", na pitanje američkih medija o novim protestima u Beogradu koji su u nedelju postali nasilni.
U saopštenju Stejt departmenta ponovo se pozdravljaju "preliminarni zaključci OEBS-ODIHR izborne posmatračke misije da su izbori 17. decembra ponudili biračima izbor političkih alternativa" i dodaje da je nasilje usmereno na izborne organe, novinare i akreditovane posmatrače neprihvatljivo.
Kakva je bila sitacija sinoć ispred Skupštine Beograda pogledajte u našem videu:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala