- Sputnik Srbija, 1920
VOJSKA I NAORUŽANJE
Najnovije vesti o naoružanju iz Srbije, Rusije i sveta. Vojne vežbe, nuklearna trijada, predstavljanje novih vojnih tehnologija i komentari stručnjaka.

Ruska armija dobila modernizovane automate „kalašnjikov“

© Sputnik / Pavel Lьvov / Uđi u bazu fotografijaNovi automat AK-12 Kalašnjikov
Novi automat AK-12 Kalašnjikov - Sputnik Srbija, 1920, 25.12.2023
Pratite nas
Prva partija najnovijih automata „kalašnjikov“ AK-12 biće predata ruskoj armiji u januaru sledeće godine, izjavio je predsednik koncerna „Kalašnjikov“ Alan Lušnikov.
„Proizveli smo AK-12 na osnovu zahteva naručilaca koji su se javili tokom specijalne vojne operacije. Izveli smo ispitivanja i pustili u serijsku proizvodnju, a u januaru ćemo početi da dopremamo nove AK-12. Bilo je ozbiljnih dorada, pre svega u vezi s korišćenjem, pošto oružje treba da bude pogodno i pouzdano“, naveo je Lušnikov u razgovoru za televiziju „Rusija 24“.
Početkom novembra on je rekao da je koncern pre roka ispunio trogodišnji ugovor o isporuci AK-12 Ministarstvu odbrane Rusije i da je počeo da ispunjava sledeći.
U maju je glavni konstruktor „kalašnjikova“ Sergej Uržumcev naveo da je u izradu automata uvedena uprušćena šema montaže i demontaže oružja. Lušnikov je naveo da je ta verzija automata dobila novi ergonomski kundak, a da je na zahtev naručioca otklonjen i režim vatre od dva metka.

Prva partija udarnih dronova „kub“ poslata ruskoj vojsci

Lušnikov je, takođe, rekao da je prva partija udarnih bespilotnih letelica upućena Ministarstvu odbrane Rusije.
„Realizovali smo baražnu municiju 'kub' s bojevom jedinicom povećanog kapaciteta, na zahtev naručioca. Uspešno su sprovedena ispitivanja i prva partija se upravo doprema naručiocu“, rekao je Lušnikov.
Pripadnici jurišne inženjerske jedinice u Rostovskoj oblasti - Sputnik Srbija, 1920, 25.12.2023
RUSIJA
Rusija prestigla Zapad po proizvodnji naoružanja
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala