Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Završen osmi protest koalicije SPN u Beogradu

© Sputnik / Lola ĐorđevićProtest ispred RIK-a
Protest ispred RIK-a - Sputnik Srbija, 1920, 25.12.2023
Pratite nas
Protest pristalica koalicije "Srbija protiv nasilja" je završen, a ulice koje su bile blokirane sada su prohodne za saobraćaj.
Pristalice SNP su se najpre okupili ispred zgrade Republičke izborne komisije, a potom su otišli do policijske uprave za Grad Beograd u Bulevaru despota Stefana i zatražili oslobađanje onih koji su sinoć uhapšeni.
Predstavnici koalicije "Srbija protiv nasilja" su saopštili da im je policija rekla da će za informacije o uhapšenima, među kojima, kako kažu, ima dosta studenata, roditelji moći da saznaju tako što pozovu policiju na broj 192, da sačekaju mejl ili da dođu sa pravnim zastupnicima.
Okupljeni su ispred RIK-a tražili poništavanja izbora na svim nivoima.
Studenti koji su ranije protestovali ispred Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave (MDULS) i Vlade Srbije i koji su blokirali Ulice kneza Miloša, Nemanjine, Birčaninove i zgrade ministarstva, pridružili su se opoziciji.
Oni su tražili da im se omogući uvid u birački spisak, a najavili su i da će predstavnici studenata večeras podneti novi zahtev u kome će od svih lokalnih samouprava tražiti da im omoguće uvid u biračke spiskove i da će im dati rok do srede u podne, a onda će, kao su rekli, podići lestvicu blokada na viši nivo i to širom Srbije.
Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave saopštilo je danas da je jedinstveni birački spisak jedna od najažurnijih evidencija u Republici Srbiji i da nikad nije bio uređeniji i da su tvrdnje o postojanju tzv. "fantomskih birača" apsolutno neistinite i paušalne.
Najdramatičniji momenti: Sputnjik ispred vrata gradske Skupštine:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala