Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Nestorović: Nemam Tviter nalog – odluka o koalicijama nepromenjena, Majdan se sprema ali nije počeo

© Sputnik / Lola ĐorđevićKonferencija za štampu pokreta „Mi- Glas iz naroda“
Konferencija za štampu pokreta „Mi- Glas iz naroda“ - Sputnik Srbija, 1920, 25.12.2023
Pratite nas
Naš stav o koalicijama na nivou Beograda ostaje nepromenjen – ne ulazimo ni sa kim u koalicije, a nemiri u prestonici nisu bili pokušaj Majdana, već samo „štih proba“ kaže za Sputnjik dr Branimir Nestorović koji je tako demantovao da je objavio na Tviteru da je počeo Majdan jer on i nema nalog na toj društvenoj mreži.
Za ponavljanje izbora potrebno je animirati naše pristalice i treba da se dogovorimo kako da nove izbore iznesemo organizaciono. Zato će na današnjem sastanku rukovodstva pokreta biti odluka o organizacionim pitanjima koja se tiču ponavljanja izbora u glavnom gradu Srbije, kaže naš sagovornik.

Nemam Tviter nalog

Dr Nestorović upozorava da on nema nalog na društvenoj mreži Iks, odnosno na Tviteru. Podsećamo, tokom vikenda, brojni mediji pozivali su se na navodni Tviter nalog dr Nestorovića i izjave koje su na njemu objavljivane citirali su kao da se zaista radi o autentičnom nalogu.
„Ja sam to demantovao više puta i mi smo zvanično demantovali da je to moj Tviter nalog. Na konferenciji za medije podelili smo papir gde smo izričito naveli koji su naši Tviter nalozi, i lični, i pokreta“, navodi on.
On dodaje da su se neki mediji sa lažnim Nestrovićevim Tviter nalogom „svađali“ i ranije.
„Skretali su mi ljudi pažnju da na tom nalogu ima nešto, ali čovek sa tim ne može da se izbori. Znate i sami kako to izgleda na mrežama. Kao što ne mogu da se izborim ni sa desetinama lažnih reklama za neke čudotvorne preparate koje ja kao reklamiram. Prijavljivao sam to i policiji i Tužilaštvu za visokotehnološki kriminal. To je skoro nemoguće istrebiti. I onda se pomiriš sa tim da se to tako dešava“, kaže Nestorović.

Strane službe su nekada bolje radile

Prema njegovim rečima, na nedeljnim protestima u Beogradu pokušano je, kako kaže da se nešto uradi, ali nije se radilo o pokušaju Majdana.
„Mislim da oni neće odustajati i plašim se da Majdan dolazi. To sam rekao više puta, čak i sinoć kada me je zvao neko od novinara. Rekao sam da je ovo samo ispipavanje pulsa, kako će policija i država reagovati i ne verujem da će odustati, zato što bi to bilo političko samoubistvo za njih. Ako bi posle svega odustali, mogli bi da se slobodno raziđu kućama“, konstatuje naš sagovornik.
Zna se šta je Majdan – ako dođe do upotrebe vatrenog oružja i žrtava, a pokret „Mi – glas iz naroda“ u tom slučaju će se opredeljivati, kako Nestorović kaže, u zavisnosti od situacije.
Dr Nestorović nema lepših reči za koaliciju „Srbija protiv nasilja“ – oni će, kako kaže, propasti jer će izgubiti podršku onih koji su stvarno pomislili da se radi o organizaciji koja se bori protiv nasilja u Srbiji.
„Ovo sada je baš glupo i loše organizovano. Nekada su strane službe to lepše radile. Na našu sreću, sada su jako loši“, ističe Nestorović.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala