Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Vučić: Ne brinite, nikakva revolucija nije u toku; Siledžije i nasilnici će biti uhapšeni

© Tanjug / VLADIMIR ŠPORČIĆPristalica koalicije "Srbija protiv nasilja" (SPN) tokom protesta ispred Skupštine grada ulaza razbija ulazna vrata i prozore na zgradi.
Pristalica koalicije Srbija protiv nasilja (SPN) tokom protesta ispred Skupštine grada ulaza razbija ulazna vrata i prozore na zgradi.  - Sputnik Srbija, 1920, 24.12.2023
Pratite nas
"Građani Srbije, ne brinite, iako su scene dramatične jer mi volimo svoj grad i ne volimo da ga neko ruši, ne brinite, nikakva revolucija nije u toku", rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić komentarišući pokušaj nasilnog upada u Skupštinu grada Beograda.
"Nikakva revolucija nije u toku, ništa od toga im neće poći za rukom", rekao je Vučić i dodao da se država trudi da blagom reakcijom ne povredi demonstrante".
"Siledžije i nasilnici će biti uhapšeni, a nadležni državni organi će dalje postupati po zakonu", izjavio je Vučić.
Vučić je naglasio da je Srbija danima upozoravala inostrani faktor, šta se dešava, ali da su se mnogi pravili naivni.
"Hvala stranim službama koje su stavile do znanja da znaju šta se priprema i šta nasilnici i siledžije planiraju", rekao je Vučić.
On je naveo da se večeras, na skupu koji je pompezno najavljivan kao najveći, skupilo ukupno 2.490 ljudi, zajedno sa onima koji u ovom trenutku pokušavaju da provale u Skupštinu grada, a kojih je oko 1.195 ljudi.
"Neki su pokazali svoje lice, da im je nasilje jedina borba protiv njihovih političkih protivnika. Potvrdili su da su nasilnici, da bi da ruše naše gradove, sela, kuće", istakao je Vučić.
"Sačuvaćemo našu kuću. Živela Srbija, živela sloboda", zaključio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.
Demonstranti gađaju kamenicama Skupštinu grada - Sputnik Srbija, 1920, 24.12.2023
SRBIJA
Demonstranti pokušali nasilni upad u Skupštinu grada /foto, video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala