Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Vučević: Napadnut jedan od simbola demokratije

© Tanjug / VLADIMIR ŠPORČIĆMiloš Vučević na predizbornom skupu u Užicu.
Miloš Vučević na predizbornom skupu u Užicu. - Sputnik Srbija, 1920, 24.12.2023
Pratite nas
Predsednik SNS Miloš Vučević saopštio je da se Srbija večeras ponovo suočila sa rušilačkim demonstracijama u kojima su oni koji godinama prete kako će većinu svojih sugrađana ''juriti po ulici'', i koje ne zanima demokratija, a još manje Srbija, napali jedan od simbola demokratije - zdanje Skupštine Beograda.
''Oni koji godinama prete kako će većinu svojih sugrađana 'juriti po ulici', kako će 'otkidati glave' i kako će svoje političke protivnike 'umotavati u katran i perje', sada su odlučili da napadnu simbol srpske prestonice i jedan od simbola demokratije - zdanje Skupštine Beograda'', poručio je Vučević.
On je naglasio da je ovaj vandalski recept već je oproban.
''Isti ti koji sada razbijaju sedišta srpskih institucija, napali su Narodnu skupštinu 2020. godine. Njih ne zanima demokratija. Još manje Srbija. Oni bi milionima Srba oduzimali pravo glasa. Njih ne interesuje mir, oni otvoreno pozivaju na bratoubilaštvo. Najmanje im je važna Srbija. Nju preziru'', poručio je Vučević.
On je naglasio i da ''svi ovi huligani i umišljeni revolucionari moraju znati da su srpske institucije dovoljno snažne da i sa ovim pokušajem rušenja države izađu na kraj''.
''Srbija će biti odbranjena, narodna volja sačuvana, a svi izgrednici će odgovarati pred zakonom. Živela Srbija!'', istakao je predsednik SNS u saopštenju.
Događaje protekle nedelje u emisiji „Od četvrtka do četvrtka“ komentarisao je advokat Goran Petronijević:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala