- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Partizan doživeo težak poraz u Zadru

© Sputnik / Lola Đorđević Alen Smailagić i Zak Ledej
 Alen Smailagić i Zak Ledej - Sputnik Srbija, 1920, 24.12.2023
Pratite nas
Košarkaši Partizana poraženi su od ekipe Zadra rezultatom 84:68 (20:13, 27:21, 16:16, 21:18) u 13. kolu ABA lige.
Posle nepuna dva minuta Željko Obradović shvatio je da košarkaši Partizana nisu dobro otvorili meč i da će greške na startu meča koštati tim iako je bilo tek 4:0 za Zadar.
Nije tajm-aut uspeo potpuno da razbudi crno-bele i posle deset minuta igre Zadar je imao prednost 20:13.
Domaćini su dobro ušli i u drugu deonicu, stekli su prednost od 12 poena, a tu prednost uspevali su da čuvaju sa malim varijacijama. Tek pred kraj druge deonice prve poene upisao je Kevin Panter, kapiten crno-belih.
Posle prvog poluvremena Zadar je vodio 47:34, a najviše problema crno-belima zadavali su Božić koji je za to vreme postigao 12 i Drežnjak koji je u prvom poluvremenu ubacio 11 poena.
U trećoj deonici važne poene ubacio je Dozir koji je smanjio prednost domaćina na šest poena i bili su to trenuci kada je delovalo da će se crno-beli vratiti u igru, međutim ne tako lako...
Drežnjak je ušao u seriju i ponovo vratio dvocifrenu prednost na stranu Zadra koji je i pred poslednjih deset minuta igre imao vođstvo.
Veliki problemi kao da su tek počeli za Partizan u poslednjoj četvrtini jer su na samom početku naređali nekoliko grešaka i suviše lako dopustili protivničkoj ekipi velikih plus 20 što je bila najveća prednost u toku meča.
U toku četvrte deonice igru je morao da napusti Alen Smailagić koji je povredio nogu, a ta povreda nije delovala bezazleno.
Zadar je nastavio da igra u odličnom ritmu, a crno-beli nastavili da srljaju iz greške u grešku.
Božić i Drežnjak i na kraju su bili najbolji kako u svom timu tako i na celom meču. Božić je upisao 26 poena, devet skokova i devet asistencija, dok je sjajni Drežnjak imao 25 poena od toga sedam trojki iz deset pokušaja.
Najefikasniji igrač Partizana bio je Vukčević sa 16 poena, dok su dvocifreni bili samo još Ledej sa 11 i Dozir sa 10 poena.
Džejlen Smit
 - Sputnik Srbija, 1920, 24.12.2023
SPORT
Partizan doveo plejmejkera!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala