Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Obijene prostorije Unmika u Leposaviću i Zubinom Potoku

Unmik  - Sputnik Srbija, 1920, 24.12.2023
Pratite nas
Misija UN na Kosovu izrazila je zabrinutost vlastima u Prištini zbog neovlašćenog ulaska u njene prostorije, podsetivši da su prostorije i imovina UN nepovredivi i da pristup tim prostorijama mora biti zaštićen i garantovan u svakom trenutku, rečeno je danas za Tanjug povodom informacija da su prostorije Unmika u Leposaviću i Zubinom Potoku obijene.
Portparol Unmika je naveo da je pristup Misije UN svojim kancelarijama koje se nalaze u opštinskim zgradama u Zubinom Potoku, Zvečanu i Leposaviću ograničen od incidenata u maju ove godine, a da je Unmik, uz podršku KFOR-a i u koordinaciji sa prištinskim vlastima, posetio svoje kancelarije u nekoliko navrata kako bi povratio deo svoje imovine i procenio stanje prostorija,
Predstavnik Unmika nije naveo kada je došlo do neovlašćenog ulaska u njihove prostorije.
U zgrade opština u Zubinom Potoku i Zvečanu, u kojima se nalaze i kancelarije Unmika, Priština je u maju nasilno, uz pomoć tzv. kosovske policije, uvela nelegalne gradonačelnike, Albance, izabrane na izborima koje su Srbi bojkotovali zbog nepoštovanja Briselskog sporazuma od strane Prištine, upada specijalnih jedinica tzv. kosovske policije na sever KiM i protivpravnih hapšenja Srba.
Pojedini mediji na KiM prethodno su objavili da su prostorije Unmika u Leposaviću i Zubinom Potoku obijene i da su iz njih ukradeni kancelarijski nameštaj i drugi predmeti.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala