- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Mediji: Zapad mora prestati da ponavlja jednu te istu grešku u vezi s Rusijom

© AP Photo / Kateryna KlochkoUkrajinska vojska
Ukrajinska vojska - Sputnik Srbija, 1920, 24.12.2023
Pratite nas
Zapad mora prestati da razgovara s Rusijom s pozicije sile, jer u protivnom rizikuje da ponovo greške iz prošlosti, piše američki list Responsible Statecraft.
Autor teksta ocenjuje da se na Zapadu uočava umor od pomoći Kijevu, a ukazuje i na mogućnost da na predsedničkim izborima u SAD pobedi Donald Tramp, koji je obećao da će u slučaju da osvoji novi mandat okončati sukob u Ukrajini za jedan dan.
Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski, međutim, ima nepomirljiv stav o pregovorima, iako vreme nije na strani Kijeva. Kontraofanziva Kijeva nije pošla po planu i nije završena kako je očekivano – Ukrajina zavisi od pomoći Zapada, koji više ne garantuje pomoć, konstatuje autor teksta.
Zapad je, kako ocenjuje autor, napravio grešku pokušavajući da komunicira s Rusijom s poziicije sile, jer do stabilnog mira može dovesti samo iskreni pokušaj da se izgradi globalni balans snaga koji uzima u obzir realnost savremenog sveta.
Portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je nedavno da sada nema nikakvih preduslova za pregovore s Kijevom i dodao da je mir moguć samo ukoliko se uzmu u obzir zahtevi Moskve i činjenično stanje na terenu.
Pogledajte još:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala