- Sputnik Srbija, 1920, 19.07.2021
Podkast
Sputnjik vam predstavlja svoju audio i video produkciju. Autorske emisije, ekskluzivni intervjui, analize gorućih pitanja, reportaže…

Bajaga: Završeno je doba – „vodimo ljubav, a ne rat“ /video/

© Sputnik / Sputnjik SrbijaMaša Radović i Momčilo Bajagić Bajaga
Maša Radović i Momčilo Bajagić Bajaga - Sputnik Srbija, 1920, 24.12.2023
Pratite nas
Odrastao sam pod sloganom – make love, not war. Ne znam kolko bi to moglo da se sad ubaci u novo vreme jer su se stvari totalno promenile i tehnološki i generalno ovako. Nisam mnogo srećan. Ova godina meni je bila baš uspešna, ali ako gledamo na svet – bila je jedna od gorih.
Gostujući u emisiji „Maša i ...“ legendarni pop – rok muzičar Momčilo Bajagić Bajaga, otkrio je u kakvom će mu sećanju ostati 2023. godina, koliko je muzika u opasnosti zbog razvoja veštačke inteligencije, reči koje njegove pesme danas najviše živimo, ali i na koji način će proslaviti veliki jubilej – 40 godina postojanja benda „Bajaga i Instruktori“.
Bajaga se u razgovoru za Sputnjik prisetio i anegdote sa početka njegove višedecenijske karijere:
„Još iz vremena 'Riblje čorbe', bili smo u garderobi i neka devojka je donela neki svoj dnevnik gde je pisala pesme 'Riblje čorbe'. I tada je bila poznata pesma 'Zvezda potkrovlja i suterena'. To je Borina pesma, on je napisao tekst i ima stih: 'do jutra ona je verna', a ona je donela da joj se Bora potpiše i tu je pisalo 'do jutra ona je rerna'. To mi je bilo smešno. Slična situacija se dogodila za pesmu 'Berlin' gde su nam neki klinci na nekoj svirci tražili: 'Ajde ono – Misionar beli!', ja kažem:'Koja pesma?', - 'Pa Misionar beli', - 'Ne znam koja je to pesma', pa kažu: 'Beli, misionar beli...' - znači stih 'Nisam mislio na Berlin' je bio 'Misionar beli'.“

O emisiji „Maša i ...“

„Maša i ...“ je emisija portala Sputnjik Srbija u kojoj novinarka Maša Radović u formi kratkog video-intervjua razgovara sa poznatim ličnostima iz sveta politike, kulture, sporta... Emituje se svake druge nedelje u 19.00.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala