- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Margarita Simonjan: Istorija svedoči o tome da se Rusija uvek samo branila

© RTGlavna urednica novinske agencije „Rusija sevodnja“ i televizije „RT“ Margarita Simonjan
Glavna urednica novinske agencije „Rusija sevodnja“ i televizije „RT“ Margarita Simonjan - Sputnik Srbija, 1920, 24.12.2023
Pratite nas
Da bi se razumelo da Rusija ne namerava da napadne NATO, dovoljna je prosta aritmetička statistika iz istorije, koja pokazuje da su se Rusi uvek samo branili, a da prvi nikada nisu napadali, izjavila je glavna urednica MIA „Rosija sevodnja“ Margarita Simonjan.
„Koliko puta su zemlje i predstavnici nacija koji su sada u sastavu NATO-a napali Rusiju? Teško je izbrojati, počev od Aleksandra Nevskog. A koliko je puta Rusija napala zemlje koje su sada u NATO-u? Branila se i i pobeđivala, mnogo puta. A prva nikada nije napadala“, navela je Simonjanova u razgovoru za NTV.
Ona je istakla da Rusija poseduje unutrašnji imunitet društva i da je „vakcinisana“ protiv spoljašnjih i unutrašnjih pretnji.
"Najvažniji mehanizam je unutrašnji imunitet društva u kojem živimo. Ako toga nema, a mi ga, hvala Bogu, imamo: mi smo i dalje multinacionalna, multikonfesionalna zemlja kakva smo oduvek i bili. Dakle, da toga nemamo nikakve službe, ma koliko brojne bile, čak i milionske, ne bi mogle da se izbore sa tim... Verujem da smo vakcinisani protiv toga kroz vekove naše istorije“, rekla je ona.
Pogledajte još:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala