Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Nestorović: Nećemo u koaliciju ni sa kim, dolazi vreme kada će morati da nas slušaju /foto/

© Sputnik / Lola ĐorđevićBranimir Nestorović
Branimir Nestorović - Sputnik Srbija, 1920, 23.12.2023
Pratite nas
Nosilac liste „Mi, glas iz naroda“ Branimir Nestorović izjavio je da je ta lista donela odluku da neće u koaliciju ni sa kim, da nikog neće podržati i da neće praviti kompromise.
„Sačekaćemo konačne rezultate izbora u Beogradu. Sada smo prepoznatljivi i, ukoliko bi se ponovili, dobili bismo još veću podršku“, rekao je Nestorović na vanrednoj konferenciji za novinare i poručio:
„Dolazi vreme kada će morati da nas slušaju, a to znači da će morati da slušaju narod Srbije“.
Povodom navoda da od njihove odluke o pružanju podrške drugim strankama zavisi sudbina Beograda, Nestorović je kazao da lista ne prihvata tu odgovornost.
Nestorović je podsetio na prvi neformalni sastanak predstavnika tog pokreta koji je, kako je naveo, bio održan u njegovoj ordinaciji 11. februara. Ta sastanak će ostati zabeležen u istoriji političkog života Srbije, istakao je Nestorović.
Tada je, naveo je Nestorović, glavna tačka bila da se ne sprovede francusko-nemački plan.
„Složili smo se da ne možemo ići u koaliciji sa prozapadnom opozicijom, zato što ona nije opozicija vlasti nego opozicija narodu. Svako ko se zalaže za priznavanje Kosova je opozicija Srbiji, a ne vlasti“, kazao je Nestorović.
Tada su se, dodao je, složili i da neće ići u koaliciju sa Srpskom naprednom strankom.
„Da smo hteli, mogli smo da se učlanimo, da dobijemo lepe karijere, lepe ponude“, rekao je Nestorović.
Nestorović se osvrnuo i na, kako je naveo, hajku na Srbe iz Republike Srpske nakon glasanja, nazivajući je sramotnom.
„Njen cilj je da se napravi nova podela između Srba. Mi to žestoko osuđujemo i borićemo se protiv toga“, istakao je Nestorović.

„Srpski brend su sloboda i nezavisnost“

Prisutnima se obratio Aleksandar Pavić, jedan od osnivača liste „Mi, glas iz naroda“, koji je rekao da niko nikada nije napravljen tako što su ga stranci pravili.
„Srpski brend su sloboda i nezavisnost. Drina je veštačka granica, a Srbija i Srpska su jedno. Srbi iz RS su integralni deo srpstva, a isto važi i za Srbe iz Crne Gore“, rekao je Pavić.
Član pokreta Branko Pavlović je rekao da je njihova lista izrazito protiv podela i da je jedina podela koja treba da postoji ona oko pitanja Kosova i Metohije — na one koji ne daju teritorijalni integritet i suverenitet Srbije i na one koji bi da se odreknu KiM.
Pavlović je čestitao SNS na izbornom rezultatu, zahvalio građanima na podršci pokretu „Mi, glas iz naroda“ i istakao da su skromnom kampanjom postigli izuzetan uspeh.
Na kraju konferencije, novinarima je podeljeno saopštenje liste „Mi, glas iz naroda“ u kojem se, između ostalog navodi da ta lista „uočava pokušaje mešanja ilu uvlačenja stranog, odnosno zapadnog faktora u naš izborni sistem“.
„S obzirom da se Mi, glas iz naroda zalaže za dekolonizaciju resuverenizaciju Srbije, naš prinicipijelni stav je da se protivimo svakom mešanju ili stranom posredovanju na našoj političkoj sceni“, stoji u saopštenju.
Što se tiče grada Beograda, ukoliko formiranje lokalnih vlasti bude zavisilo od te liste, izbori će biti ponovljeni, dodaje se u saopštenju.
Kojim će putem Srbija krenuti posle izbora pogledajte u emisiji „Svet a Sputnjikom“:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala