- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Nemica srpskog porekla: „Đoković je taktički genije – možda i najbolji sportista u istoriji“

© AP Photo / Antonio CalanniNovak Đoković
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 23.12.2023
Pratite nas
Nemica srpskog porekla Andrea Petković odgovarala je na pitanja vezana za Novaka Đokovića i ponudila je svoje mišljenje zbog čega Srbin kod mnogih nije popularan onoliko koliko zaslužuje.
Istakla je da to ima veze sa Noletovim stilom igre.

„Đokovićeva velika vrlina je da se lako adaptira na sve uslove igre, na svaki način na koji protivnici igraju. Setite se samo ovogodišnjeg finala US Opena. Protiv Medvedeva je svaki drugi-treći poen igrao servis-volej jer ovaj stoji predaleko iza osnovne linije kada riternira. Novak je taktički genije i u stanju je da maksimalno izvede svaki plan igre koji zamisli“, rekla je Petković.

Ona je dodala da se upravo u tome krije razlog manje Đokovićeve popularnosti kod nekih ljubitelja tenisa.
„Zbog te svoje prilagodljivosti, Novak nema svoj lako prepoznatljiv stil igre. On ga stalno menja, u zavisnosti od turnira, podloge ili protivnika. Verujem da je to razlog zašto mu povremeni teniski navijači ne daju dovoljno poštovanja, onoliko koliko zaslužuje. Nije dovoljno samo gledati gren slemove da bi se to razumelo. Novakov tenis je kao voda koja prolazi kroz prste, stalno menja način svog kretanja“.
Ali, oni koji se dobro razumeju u tenis...
„Pravi teniski fanovi, oni koji i igraju tenis a ne gledaju ga samo, mnogo bolje razumeju Đokovićev stil. Oni shvataju zašto je on najbolji teniser svih vremena, čak možda i najbolji sportista svih vremena“.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 22.12.2023
SPORT
Novakova glad /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala