- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Holgerova „mućkalica“ – ujedinjenje Novakovog i Rodžerovog trenera

© AP Photo / UnsplashNovak Đoković Holger Rune Torino
Novak Đoković Holger Rune Torino - Sputnik Srbija, 1920, 23.12.2023
Pratite nas
Posle Borisa Bekera, bivšeg trenera Novaka Đokovića u tim Holgera Rune stigao je još jedan stručnjak Severin Luti, bivši trener Rodžera Federera. Mladi Danac imao je nekoliko loših turnira u drugom delu godine i očigledno je da ulaže sve napore da se to ne ponovi na startu naredne sezone.
Posle 2022. godine u kojoj je osvojio Masters u Parizu i to pobedom nad Novakom Đokovićem, Holer Rune je obećavao, međutim naredne godine nije blistao onoliko koliko se od njega očekivalo.
Igrao je finale Monte Karla, Rima, osvojio je Minhen, a na Rolan Garosu i Vimbldonu stigao je do četvrtfinala, međutim posle toga je u potpunosti stao.
Vezivao je poraze u ranim fazama turnira, a pre toga je prekinuo saradnju sa Patrikom Muratogluom, pa se činilo da luta kada je reč o timu. Tada je Rune odlučio da na mesto trenera dovede Borisa Bekera.
Dolazak bivšeg Novakovog trenera u tim mladog Danca doneo mu je odmah i prvi pomak jer je u Parizu stigao do četvrtfinala. Nije uspeo da odbrani titulu, ali je igrao daleko bolje nego što je to bio slučaj na nekoliko prethodnih turnira.
Međutim, Runeu nije dovoljan samo Beker. Odlučio je da dodatno pojača tim i doveo je Severina Lutija, čoveka sa kojim je Rodžer Federer osvojio 11 Grend slem titula. Severin je u timu Švajcarca bio od 2007. do 2022. godine.
U teoriji ovaj potez danskog tenisera zvuči odlično jer će sada uz sebe imati trenera koji su radili sa dvojicom teniskih velikana i sigurno je da je njihovo iskustvo iz tog perioda i danas veoma korisno.
Osim što je trenirao Federera, Luti trenutno obavlja funkciju selektora Švajcarske.
Rune je sezonu završio sa jednom titulom, a očekivanja su bila mnogo veća. Ipak, s obzirom na rezultate u drugom delu sezone osmo mesto na ATP listi za njega nije loše jer su neki porazi mogli skupo da ga koštaju.
Jevgenij Kafeljnikov - Sputnik Srbija, 1920, 20.12.2023
SPORT
Slavni Rus se umešao u raspravu Kirjosa i Bekera: „Dečko nije osvojio Grend slem“
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 20.12.2023
SPORT
Predviđanje bez pokrića: „Novak stari – biće mu sve teže“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala