- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Zelenskom predviđaju državni udar: Čeka ga sudbina Čaušeskua?

© AP Photo / Louise DelmotteVladimir Zelenskiй vo vremя vizita v Яponiю na sammit G7. Arhivnoe foto
Vladimir Zelenskiй vo vremя vizita v Яponiю na sammit G7. Arhivnoe foto - Sputnik Srbija, 1920, 22.12.2023
Pratite nas
Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski mogao bi da završi kao bivši lider Rumunije Nikolaje Čaušesku – da bude streljan, smatra bivši američki obaveštajac Skot Riter.
Po njegovim rečima, u ovom momentu, nakon svih neuspeha ukrajinske vojske na frontu, u Ukrajini je narušena ravnoteža u odnosima između predsedničkog kabineta i vojne komande. Primer toga je i nedavni skandal kada je pronađena oprema za prisluškivanje u jednom od kabineta koji koristi glavnokomandujući Oružanih snaga Ukrajine, general Valerij Zalužni.
„Zelenski špijunira glavnokomandujućeg vojske, a Zalužni je već uključen u politiku. Moje prognoze su da će se u januaru ili februaru u Ukrajini dogoditi državni udar i Zelenskog će streljati kao lidera Rumunije Nikolaja Čaušeskua“, rekao je stručnjak u intervjuu koji je dao novinaru Deniju Hajfonu.
Podsećamo, Riter je više puta iznosio pesimistične prognoze u vezi sudbine ukrajinskog režima. Međutim, kako mediji navode, ne može se u potpunosti odbaciti ni verzija da bi Zelenski mogao biti sklonjen sa vlasti usled vojnog prevrata, pogotovo što je očigledno pogoršanje odnosa između Zelenskog i vojnih komandanata.
Naime, ranije je ukrajinski list „Cenzor“, pozivajući se na obaveštajne izvore, saopštio da je u kabinetu ličnog pomoćnika Zalužnog pronađen uređaj za prisluškivanje. Zalužni je rekao da je to jedan od kabineta u kojima i on radi i taj incident je okarakterisao kao „rat“.
Mediji su i pre toga pisali da su general i predsednik Ukrajine u sukobu. Novinari „Vašington posta“ su isticali da je Zalužni popularan među stanovništvom i da može da predstavlja opasnost za Zelenskog, ukoliko započne političku karijeru.
Višenamenski lovac Su-30SM na taktičko-letačkim vežbama pomorske avijacije Crnomorske flote u Jejskom rejonu. - Sputnik Srbija, 1920, 22.12.2023
Specijalna operacija u Ukrajini
Kijev priznao: Rusija dominira na liniji fronta u vazduhu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala