- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Završen četvrti krug metodičkih aktivnosti za profesore ruskog jezika u inostranstvu

© Foto : Nikišin AleksandrŠef katedre za ruski jezik Natalija Pomorceva i docent na katedri za ruski jezik Ana Ivanova na ruskom Međunarodnom institutu za bezbednost
Šef katedre za ruski jezik Natalija Pomorceva i docent na katedri za ruski jezik Ana Ivanova na ruskom Međunarodnom institutu za bezbednost  - Sputnik Srbija, 1920, 21.12.2023
Pratite nas
Rossotrudničestvo je 2023. godine, zajedno sa „Međunarodnim institutom za zaštitu rada“, održalo četiri kruga metodičkih aktivnosti za predavače ruskog jezika u inostranstvu u onlajn formatu „Organizacija kursa učenja ruskog jezika kao stranog u inostranstvu“.
U toku šest meseci realizacije projekta, obuku u onlajn formatu prošlo je više od 700 stranih predavača ruskog jezika iz više od 60 svetskih zemalja: Azerbejdžana, Alžira, Belorusije, Bugarske, Brazila, Velike Britanije, Vijetnama, Grčke, Gruzije, Irana, Španije, Kazahstana, Kirgizije, Kine, Letonije, Litvanije, Maroka, Meksika, Srbije, Sirije, Tadžikistana, Turske, Uzbekistana, Francuske, Estonije, Južne Osetije, Japana i mnogih drugih.
U aktivnostima su učestvovali predavači, prevodioci, metodičari, voditelji kurseva RKI, pa čak i studenti ruskog jezika.
Tokom obuke, rusisti iz inostranstva proučavali su karakteristike intenzivnih metoda nastave ruskog jezika, razgovarali o aktuelnim problemima organizovanja kurseva, uzimajući u obzir specifičnosti zemlje i korišćenje elektronskih obrazovnih resursa koje su razvili vodeći ruski univerziteti.
Učesnici projekta takođe su se upoznali sa novim autorskim metodičkim razvojem i savremenom nastavno-metodičkom literaturom ruskog jezika kao stranog.
Slušaoci su istakli visok nivo organizacije kurseva, pogodnost rada sa materijalima na ličnom nalogu i izrazili nadu u održavanje ovkvih onlajn metodičkih aktivnosti i nadalje.
Na kraju održanih metodičkih aktivnosti, učesnicima su podeljene diplome.
Kako je Rusija zapanjila Zapad pogledajte u emisiji „Prorok“:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala