Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Vučić: Pokazaćemo celom svetu - dosad najbrutalnije mešanje jedne strane zemlje u naše izbore /video/

© Tanjug / RADE PRELIĆPredsednik Srbije Aleksandar Vučić
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija, 1920, 21.12.2023
Pratite nas
Naši državni organi završavaju pismeno o uplivu i mešanju jedne strane zemlje u naše izbore na, do sada, najbrutalniji način i tada ćemo celom svetu pokazati kako se vrši takva vrsta mešanja u procese koji bi trebalo da pripadaju jednoj nezavisnoj zemlji, izjavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.
On je tako odgovorio na pitanje novinara o komentarima iz Berlina o izborima u Srbiji.
"To nema nikakve veze sa izbornim procedurama, naši izbori biće okončani, republički 30. decembra, a gradski malo kasnije. Međutim, ako Nestorovićeva lista ostane pri tome da neće da podrže nikoga, onda ćemo najverovatnije ponovo ići na gradske izbore", dodao je on tokom posete završnim radovima na tamošnjem vijaduktu, delu brze pruge od Beograda do Budimpešte.
Govoreći o zamerkama međunarodne zajednice na neregularnosti na izborima 17. decembra, predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da su ovo bili do sada najčistiji i najpošteniji izbori i da to svi znaju.
"Poštujem svaki glas i tih 900.000 koji su dobili predstavnici bivšeg režima, ali moram da poštujemo i milion 800.000 ljudi na drugoj strani koji su glasali za SNS. Biračka volja naroda biće poštovana", istakao je Vučić.
On je dodao da opozicione stranke koje traže ponavljanje izbora, nemaju primedbu ni na jednom zapisniku u Beogradu jer su očekivali pobedu i znaju da je bilo sve fer i čisto i da su ovo rezultati.
"A gde su onih 40.000 koje su pominjali? Na kraju ih nije bilo ni 6.000. Nisu u stanju da priznaju poraz. Unapred smo vas upozorili šta će da rade, Ana Brnabić je upozorila da će upadati u RIK iako oni nisu nadležni. Samo zato što znaju da tamo imaju poslaničke prostorije u kojima mogu da spavaju i ne znam šta rade", naveo je Vučić.
On je pozvao predstavnike opozicije da se posvete pripremama za sledeće lokalne izbore.
On je istakao da je opozicija govorila da nema Markonove čestike i dodao da je dobio najlepšu čestitku upravo od predsednika Francuske Emanuela Makrona.
"On mi je kao drug i prijatelj poslao najlepšu moguću čestitku i to zvanično. Niko mi nije poslao tako lepu čestitku", istakao je Vučić i dodao da pojedini vode kampanju protiv Vladimira Bilčika koji je iz najveće evropske partije.

"Izbornu pobedu čestitale su sve zemlje EU iz regiona, osim Hrvatske"

Vučić je rekao da je primio čestitke za pobedu na izborima u Srbiji od svih zemalja u regionu koje su članice Evropske unije, osim od Hrvatske.
"Što se tiče čestitki, od svih iz okruženja koji su u Evropskoj uniji, sem iz Hrvatske, dobio sam čestitke. Od svih. Bez izuzetka. A od ovih nisam nikad dobio čestitku. Za njih je uvek tužan dan kad su izbori u Srbiji, zato što znaju da će njihovi da izgube", izjavio je Vučić u Vrbasu,.

“Opstaće Srbi na KiM i sačuvaće svoju imovinu”

Predsednik Srbije je izjavio da bi Priština najviše volela da se zatre ime Banjska, kao i Rajska banja u koju je Beograd dosta uložio.
On je na pitanje novinara kako komentariše upad u taj kompleks u selu Banjska kod Zvečana rekao da bi oni voleli da se zatru i srpsko ime i prezime.
"To rade temeljno uz glasno ćutanje sveta, ali opstaće Srbi i sačuvaće i svoju imovinu i kapital", rekao je on.
Kojim će putem Srbija krenuti posle izbora pogledajte u emisiji „Svet a Sputnjikom“:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala