Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Pripadnici tzv. kosovske policije uklonili sirenu za uzbunu u Severnoj Mitrovici

© AP Photo / Visar KryeziuKosovska policija
Kosovska policija - Sputnik Srbija, 1920, 21.12.2023
Pratite nas
Pripadnici tzv. kosovske policije uklonili su juče tokom popodnevnih sati sirenu za uzbunu koja se nalazila na jednoj zgradi u Ulici kralja Petra u Severnoj Mitrovici.
Kosovo onlajn saznaje da je više policajaca ušlo je u zgradu u Ulici kralja Petra u sredu popodne i odatle iznelo sirenu za uzbunu koja je u poslednje vreme najviše korišćena za upozoravanje na upade specijalnih jedinica tzv. Kosovske policije.
U junu 2019. godine je čak pokrenuta istraga o tome ko je naredio upotrebu sirene za uzbunu, a tadašnji ministar unutrašnjih poslova privremenih institucija u Prištini Ekrem Mustafa rekao je da je „policija pokrenula istražni postupak i da se prikupljaju informacije o krivičnom delu“.
„Puštanje sirenje je zabrinjavajuće. Zahtevam da saznamo ko je pustio sirenu. Ja sam u obavezi zato što sirena nije sredstvo kojim se upozorava na sprovođenje policijske akcije na teritoriji države. Građani su bili u panici kada je sirena puštena. To je delo koje država mora da kazni. Istraga je u toku, policija ne spava. Imamo informacije“, govorio je tada Mustafa.
Sirene koje su korišćene u Severnoj Mitrovici bile su tema i lokalne skupštine Južne Mitrovice, čiji su odbornici jednoglasno doneli odluku o zabrani upotrebe sirena za uzbunu u Severnoj Mitrovici, piše Kosovo olajn.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala