- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Legenda je krunisana – spektakularan doček za novog predsednika kluba /video/

© AP Photo / Gustavo GarelloHuan Roman Rikelme
Huan Roman Rikelme - Sputnik Srbija, 1920, 21.12.2023
Pratite nas
Legendarni fudbaler Boke juniors i reprezentacije Argentine Huan Roman Rikelme (45) je i zvanično postao novi predsednik Boke, saopštio je klub iz Buenos Ajresa.
Rikelme je na izborima pobedio Andresa Ibaru koji je imao podršku čak i bivšeg predsednika Argentine Mauricija Makrija, a potom je dočekan na stadionu na spektakularan način, pesmom navijača koju je i sam poveo.
Na glasanje je izašlo 43.637 glasača što je izlaznost od 46 posto registrovanih navijača, ali i rekord za jedan argentinski klub.
Proslavljeni fudbalski as osvojio je 64,4 posto glasova protiv Ibare kod kojeg je vršio funkciju potpredsednika kluba u prethodne četiri godine, a Rikelme je sada dobio mandat od pune četiri godine, do kraja kalendarske 2027.
Izbori su prvobitno zakazani za 3. decembar, ali su otkazani zbog 13.000 spornih novih članova što je Ibara javno kritikovao, zatraživši da svi članovi registrovani posle 2021. nemaju pravo glasa na ovogodišnjim izborima.
Ipak, to se nije desilo jer im je glasanje bilo dozvoljeno, pa je Rikelme tako osvojio skoro dve trećine glasova.
Rikelme u Boki ima status pravog božanstva, kao fudbaler ovog kluba osvojio je 11 trofeja, uključujući pet titula prvaka Argentine i tri titule prvaka Južne Amerike i to je poslednji put (2007) kada je Boka osvojila kontinentalno takmičenje.
Ove sezone, poraženi su u finalu od Fluminensea, a naredne se neće takmičiti u Kopi Libertadores, već u Kopa Sudamerikani, drugog po važnosti klupskog takmičenja u Južnoj Americi.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala