- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Deca pre svega: Putin prekinuo sednicu kako bi razgovarao sa devojčicom /video/

© Sputnik / Alekseй Nikolьskiй / Uđi u bazu fotografijaRuski predsednik Vladimir Putin razgovarao telefonom sa učesnicima akcije „Jelka želja“
Ruski predsednik Vladimir Putin razgovarao telefonom sa učesnicima akcije „Jelka želja“ - Sputnik Srbija, 1920, 21.12.2023
Pratite nas
Ruski predsednik Vladimir Putin prekinuo je sednicu Saveta za strateški razvoj i nacionalne projekte kako bi saznao kako se ispunjavaju dečije želje u okviru projekta „Jelka želja“.
„Svi ste učestvovali u akciji ‘Jelka želja' i pratite svoje štićenike. Maznjeva Ksenija iz Sankt Peterburga mašta da bude voditelj vesti. Moram da odem na par minuta i da razjasnim dokle se stiglo sa tim“, rekao je ruski predsednik.
Putin se čuo sa trinaestogodišnjom devojčicom i pitao je kako se odvija praksa.
Devojčica je zajedno sa novinarkom Katarinom Andrejevom snimila najavu u virtuelnom studiju Prvog kanala, kao i za emisiju „Vremja“. Svoje utiske je prenela predsedniku Rusije.
Ispričala je da je otvorena i da voli da razgovara, dopada joj se rad na televiziji i sa ljudima. Rekla je da je novinarstvo važna sfera i da ona želi da daje važne informacije.
„Ugodno se osećam kada sam pred kamerama i čitam, mislim, da je to posao za mene“, pojasnila je ona.
Ruski predsednik je potvrdio da je najbitnije u toj profesiji da se daje važna informacija.
„Važno je da se to pravično radi, iskreno, otvoreno, transparentno, tako da ljudi budu u toku sa događajima koji se dešavaju i mogu sami da naprave neke procene na osnovu istinitih informacija o kojima ste sada govorili“, savetovao je Putin.
Celokupna porodica je sedela pored Ksjuše, i mama i tata i braća, dok je razgovarala sa predsednikom. Putin je malo razgovarao i sa roditeljima i pitao ih je kako su zadovoljni praksom ćerke u Ostankinu i da li je potrebno još nešto da se uradi. Devojčica je rekla da joj se sve dopada i dodala da je radila u nekoliko studija.
„Koliko znam ti si dobar đak, ali ćeš biti još bolji i velike su šanse da ćeš upisati prestižan fakultet. Međutim, ti si već naučila mnogo o ovoj profesiji“, naveo je Putin.
Devojčica je ruskom predsedniku prenela pozdrave od drugova, poznanika, razrednog starešine i direktora škole. Putin je devojčici poželeo uspeha u školi i da joj se sve želje ispune.
Nakon toga se ruski predsednik vratio na sednicu, ispričao svim prisutnim učesnicima o razgovoru sa devojčicom i zatim dao reč ministru trgovine Denisu Manturovu.
„Svima vam prenosim pozdrave od Ksjuše. Ona će biti novinar i pričaće o našem radu. Obećala je da će objektivno obavljati svoj posao“, rekao je on.
Ranije je Putin tokom posete izložbi „Rusija“ učestvovao u humanitarnoj akciji „Jelka želja“. Obećao je da će ispuniti snove troje dece koji su želeli da se oprobaju u ulozi voditelja vesti, jedno dete je želelo da otputuje na jezero Bajkal, a treće dete da poseti Ermitaž.
Projekat „Jelka želja“ postao je tradicija u Rusiji i održava se od 2018. godine. To je dobrovoljna akcija u kojoj mogu da učestvuju svi građani Rusije, a osmišljena je sa ciljem da pomogne ljudima u teškim situacijama. U akciji redovno učestvuje predsednik Rusije Vladimir Putin, koji ostvaruje želje mališana iz cele Rusije. Od kada projekat postoji ispunjene su želje 60 hiljada učesnika akcije.
Predsednik Rusije Vladimir Putin ispred „Jelke želja“ - Sputnik Srbija, 1920, 22.12.2022
RUSIJA
„Jelka želja“: Putin obećao da će ispuniti želje deci /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala