Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Završen protest ispred RIK-a, pravnicima SPN odobren uvid u birački materijal

© Sputnik / Lola ĐorđevićMladić sa kornetom jaja ispred sedišta RIK-a
Mladić sa kornetom jaja ispred sedišta RIK-a  - Sputnik Srbija, 1920, 21.12.2023
Pratite nas
Protest pristalica koalicije "Srbija protiv nasilja" ispred prostorija Republičke izborne komisije završen je večeras nešto posle 20 časova, a saobraćaj u Ulici kralja Milana je uspostavljen. Protest je i večeras održan u manjem broju nego prethodnih dana.
Predstavnici koalicije saopštili su da im je odobren uvid u birački materijal posle 20 sati, a koji će izvršiti njihova tri pravna predstavnika.
Jednoj od nosilaca liste Srbija protiv nasilja Mariniki Tepić, koja od ponedeljka štrajkuje glađu, od večeras su se, u tom vidu protesta, pridružile i dve narodne poslanice, Jelena Milošević iz Niša i Danijela Grujić iz Novog Sada.
Skup je protekao bez incidenata, a prisustvovali su predstavnici koalicije "Srbija protiv nasilja" Vladimir Obradović, Srđan Milivojević, Radomir Lazović, Zdravko Ponoš, Aleksandar Jovanović Ćuta, Pavle Grbović, Borko Stefanović, Dobrica Veselinović, Đorđe Pavićević, Miroslav Aleksić i Marinika Tepić.
Protest je prvi put održan u ponedeljak kada su Tepić i Aleksić ušli u prostorije RIK-a gde su predali zahteve i prigovore na izborni proces.
Predsednik Republičke izborne komisije Vladimir Dimitrijević rekao je ranije na sednici RIK-a da to telo nije nadležno niti može da postupa po zahtevu koji mu je koalicija "Srbija protiv nasilja" dostavila za raspisivanje i sprovođenje novih izbora za odbornike Skupštine grada Beograda.
Gradska izborna komisija na današnjoj sednici oglasila se kao nenadležna za poništavanje i raspisivanje novih izbora na svim gradskim biračkim mestima.
Kojim će putem Srbija krenuti posle izbora pogledajte u emisiji „Svet a Sputnjikom“:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala