- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Šmit se obrušio na proslavu Dana Republike Srpske

© Sputnik / Lola ĐorđevićKristijan Šmit
Kristijan Šmit - Sputnik Srbija, 1920, 20.12.2023
Pratite nas
Kristijan Šmit nastavlja da preti zvaničnicima Republike Srpske. Sada se obrušio na proslavu Dana Republike Srpske.
Šmit je rekao da je „proslava 9. januara kao Dana Republike Srpske jasan i direktan propust u sprovođenju konačnih i obavezujućih odluka Ustavnog suda BiH“ i njegovih odluka od 1. jula 2023.
Iz OHR-a je saopšteno da je Šmit upozorio da nepoštovanje odluka Ustavnog suda predstavlja krivično delo prema Krivičnom zakonu BiH.
Dodao je da je „na organima za sprovođenje zakona, Tužilaštvu BiH i policiji, da preduzmu odgovarajuće zakonom propisane naredne korake, posebno u slučajevima koji se odnose na javne zvaničnike i državne službenike i njihovo učešće u pripremi ili organizaciji proslave 9. januara“, prenosi RTRS.
„Vladavina prava je nezaobilazan preduslov za stabilnu i prosperitetnu budućnost svih građana BiH, zajedno sa komunikacijom, dijalogom i kompromisom. Ovo bi trebalo da budu vodeći principi u odlučivanju o obeležavanju Dana Republike Srpske, jer će samo tada ovo biti praznik koji će svi građani moći da prihvate i slave, i koji može ojačati veze među građanima Republike Srpske, a ne da ih dalje deli“, rekao je Šmit.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala