- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Putin: Rusija je jedan od lidera svetske većine

© Sputnik / Ramil Sitdikov / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Rusije Vladimir Putin
Predsednik Rusije Vladimir Putin - Sputnik Srbija, 1920, 20.12.2023
Pratite nas
Ruska Federacija je jedan od lidera svetske većine, izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin, napominjući da i parlamentarna diplomatija doprinosi jačanju autoriteta zemlje.
On je istakao da su predstavnici Saveta Federacije, Državne Dume i njihove kolege iz regiona dali veliki doprinos jačanju autoriteta i uticaja Rusije na međunarodnim platformama.
„I devedesetih godina i u 21. veku su predstavnici Saveta Federacije, Državne Dume, kolege iz regiona i opštinskih organa vlasti, svojim hrabrim, aktivnim i profesionalnim radom na međunarodnim platformama dali veliki doprinos oživljavanju, a potom i postepenom, doslednom jačanju autoriteta i uticaja naše zemlje, u promovisanju suverene politike Rusije kao jednog od lidera svetske većine, (jednog od lidera) objektivnog procesa izgradnje pravednijeg multipolarnog sveta“, rekao je Putin govoreći na Savetu zakonodavaca.
Prema njegovim rečima, rad federalnog i regionalnih parlamenata poslednjih godina postao je zreliji i profesionalniji, što se odražava na kvalitetu njihovog rada.
Ruski predsednik takođe je zahvalio parlamentarcima na blagovremenom donošenju odluka o „najvažnijim koracima koji imaju za cilj podršku ruskoj porodici, obrazovanju, zdravstvu, očuvanju naše kulture i tradicionalnih vrednosti, jačanju bezbednosti i ekonomskog suvereniteta Rusije“.
On je pozvao parlament da radna grupa za specijalnu vojnu operaciju, u kojoj su senatori, poslanici, predstavnici Ministarstva odbrane i ratni dopisnici, nastavi sa radom.
Ruski lider je i čestitao poslanicima Državne dume i senatorima 30. godišnjicu Savezne skupštine Ruske Federacije.
U Moskvi se 20. decembra održava sednica Saveta zakonodavaca i prezidijuma Saveta zakonodavaca, posvećena 30. godišnjici Savezne skupštine. U Savet zakonodavca ulaze predsedavajući Saveta Federacije i Državne dume Rusije, njihovi zamenici, predsednici specijalizovanih odbora, kao i rukovodioci regionalnih parlamenata. Kopredsedavajući Saveta su predsedavajući Državne dume Vjačeslav Volodin i predsedavajuća Saveta Federacije Valentina Matvijenko.
Kako je Rusija zapanjila Zapad pogledajte u emisiji „Prorok“:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala