- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Poznati ruski pisac: Sanjam da dođem do Kijeva

© Sputnik / Grigoriй Sыsoev / Uđi u bazu fotografijaPisac Zahar Prilepin
Pisac Zahar Prilepin - Sputnik Srbija, 1920, 20.12.2023
Pratite nas
Poznati ruski pisac i aktivista Zahar Prilepin izjavio je da sanja o tome da stigne do Kijeva i da mu je to „glavna želja“ u budućoj političkoj karijeri.
Prilepin je zajedno sa istomišljenicima formirao volonterske organizacije koje deluju u zoni specijalne vojne operacije. Međutim, u maju ove godine pisac je ranjen kada je pod njegovo vozilo podmetnuta eksplozivna naprava u Nižegorodskoj oblasti. Tada je poginuo njegov saborac, vojnik bataljona „Oplot“ Ruske garde Aleksandar Šubin. Počinilac krivičnog dela je uhapšen, a protiv njega je pokrenut postupak zbog terorizma i neovlašćenog prometa eksploziva.
On je kazao da se dobro oseća i da već hoda bez pomagala.

„Čim se oporavim i prođem lekarsku komisiju, vratiću se nazad u stroj i do kraja specijalne vojne operacije ću nastaviti sa započetim radom. Ako budem živ, onda ću razmišljati o političkoj karijeri. Želim da dođem do Kijeva, to je glavna želja u mojoj političkoj karijeri“, rekao je Prilepin na konferenciji za medije u pres-centru „Rusija sevodnja“.

Govoreći o volonterskim organizacijama koje pomažu u zoni SVO, on je objasnio da se radi o civilnim strukturama koje same donose odluku i izvršavaju zadatke.

„Vidimo da li nešto fali, da li negde još nisu obezbedili ljude…Ulazili smo u naseljena mesta, gradove, sela gde se još vode borbe. Ulazimo zajedno sa vojskom i odmah počinjemo da hranimo i lečimo ljude“, kazao je Prilepin.

U emisiji „Moj pogled na Rusiju“ saznajte kako je Putin opalio Americi šamar kakav još nije doživela:
Zahar Prilepin - Sputnik Srbija, 1920, 06.06.2023
RUSIJA
Putin nagradio Prilepina Ordenom za hrabrost
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala