- Sputnik Srbija, 1920, 24.01.2022
KULTURA
Rubrika koja prati kulturne fenomene i događaje, stvaraoce i ličnosti koji svojim delom kreiraju savremenu kulturnu scenu u zemlji i u svetu.

Beograd u oblacima: Izložba slika Stojana Đurića

© Foto : Sputnjiku ustupio Stefan ĐurićStojan Đurić - "Staro savsko pristanište"
Stojan Đurić - Staro savsko pristanište - Sputnik Srbija, 1920, 20.12.2023
Pratite nas
Istaknut srpski slikar Stojan Đurić predstaviće radove na temu „Beograd u oblacima“. Svečano otvaranje izložbe zakazano je za subotu, 23. decembar, u 19 časova, u prostorijama „Čiči end arti“ koncept stora, u Pop Lukinoj 1, u Beogradu.
Široj publici poznat kao majstor crteža, odnosno akta, Đurić, čiji radovi odražavaju bogatstvo i dubinu likovnog izraza, sada otkriva svoje viđenje beogradskog pejzaža, akrilom na platnu.
Slike Stojana Đurića krase mnoge javne kolekcije širom sveta, a umetnički put obogaćen je učešćem na preko 250 kolektivnih izložbi, kako u zemlji, tako i u inostranstvu.
© Foto : Sputnjiku ustupio Stefan ĐurićStojan Đurić - "Beograd"
Stojan Đurić - Beograd - Sputnik Srbija, 1920, 19.12.2023
Stojan Đurić - "Beograd"
Đurić je rođen 1962. godine u Velikoj Plani. Diplomirao je i magistrirao slikarstvo na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu. Član je Udruženja likovnih umetnika Srbije od 1995. godine.
Đurićev rad obuhvata i impresivna dela freskoslikarstva.
Izložba „Beograd u oblacima“ u prostorijama „Čiči end arti“ koncept stora,predstavlja jedinstvenu priliku da se ljubitelji umetnosti direktno upoznaju sa najnovijim delima ovog renomiranog umetnika, koja odišu duhom Beograda, u njegovim specifičnim pejzažima.
© Foto : Sputnjiku ustupio Stefan ĐurićStojan Đurić - "Beograd u oblacima"
Stojan Đurić - Beograd u oblacima - Sputnik Srbija, 1920, 19.12.2023
Stojan Đurić - "Beograd u oblacima"
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala