- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Putin: Režim u Kijevu krenuo putem državnog terorizma

© Sputnik / Grigory Sysoev / Uđi u bazu fotografijaPrezident RF Vladimir Putin vo vremя vstreči v Pekine s premьer-ministrom Tailanda Setthoй Thavisinom
Prezident RF Vladimir Putin vo vremя vstreči v Pekine s premьer-ministrom Tailanda Setthoй Thavisinom - Sputnik Srbija, 1920, 19.12.2023
Pratite nas
Kijev, uz direktnu podršku stranih obaveštajnih službi, krenuo je putem državnog terorizma, vrši diverzije na civilnim objektima, izvodi terorističke napade na civile i javne ličnosti, izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin.
„Znamo da je kijevski režim, uz direktnu podršku stranih obaveštajnih službi, otvoreno krenuo putem terorističkih metoda, zapravo državnog terorizma. To su diverzije na civilnim objektima, transportnoj i energetskoj infrastrukturi, na terorističke napade na civile, predstavnike organa vlasti i javne ličnosti“, rekao je Putin u svojoj video poruci povodom Dana organa bezbednosti Ruske Federacije.
„Neophodno je pojačati antiteroristički rad u svim oblastima, koristiti širok spektar tehničkih i operativnih mogućnosti naših specijalnih službi i aktivno sarađivati sa Ministarstvom odbrane i drugim resorima“, dodao je on.
Predsednik je ukazao da zaštita državnih granica zahteva posebnu pažnju, „naročito onih područja koja se nalaze u neposrednoj blizini linije razdvajanja“.
Pokušaji stranih obaveštajnih službi da destabilizuju društveno-političku situaciju u Rusiji i naruše građanski mir i međuetnički sklad moraju biti strogo suzbijani, izjavio je predsednik Rusije.
„Pokušaji stranih obaveštajnih službi da destabilizuju društveno-političku situaciju u Rusiji, potkopaju građanski mir i međunacionalnu harmoniju, da se mešaju u naše unutrašnje stvari i potkopavaju suvereno neprikosnoveno pravo naroda Rusije da sami određuju svoju budućnost moraju biti strogo suzbijani“, naredio je Putin.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala