Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Održan drugi protest koalicije Srbija protiv nasilja ispred RIK-a /foto/

© Sputnik / Lola ĐorđevićProtest koalicije Srbija protiv nasilja ispred RIK-a
Protest koalicije Srbija protiv nasilja ispred RIK-a - Sputnik Srbija, 1920, 19.12.2023
Pratite nas
Pristalice koalicije "Srbija protiv nasilja" (SPN) završile su večeras protestni skup koji je ponovo održan ispred zgrade Republičke izborne komisije (RIK) u Beogradu.
Skup je u početku bio bez incidenata, ali su okupljeni pred kraj bacili nekoliko desetina jaja na zgradu RIK-a. Nakon okončanja proteta, saobraćaj u Ulici kralja Milana je normalizovan.
Tokom protesta, učesnicima su se obratili predstavnici koalicije "Srbija protiv nasilja" i organizacije "Proglas". Demonstranti su duvali u pištaljke i nosili transparente, a u jednom momentu su i zapalili baklju.
Jedan od predstavnika koalicije Radomir Lazović rekao je da su se okupili da bi podržali kolege Mariniku Tepić i Miroslava Aleksića u štrajku glađu i istakao da je potrebno da se poštuje izborna volja građana i da se ponove izbori, najmanje, kako je naveo, u Beogradu.
Skupu ispred zgrade RIK-a prisustvovali su, između ostalih, predstavnici koalicije "Srbija protiv nasilja" Borko Stefanović, Pavle Grbović, Marinika Tepić, Miroslav Aleksić, Radomir Lazović, Janko Veselinović, Đorđe Miketić, kao i predstavnici organizacije "Proglas", među kojima su bili Dragan Bjelogrlić, Svetlana Bojković, Miodrag Majić i Ivanka Popović.
Protest koalicije "Srbija protiv nasilja", koja je nezadovoljna izbornim rezultatima u Beogradu, održan je i u ponedeljak kada su njeni predstavnici ušli su u prostorije RIK-a gde su predali zahteve i prigovore na izborni proces.
Miroslav Aleksić i Marinika Tepić tada su počeli štrajk glađu koji će, kako su rekli, trajati dok se ne ponište beogradski izbori. Sinoćni protest pratili su brojni incidenti, a saobraćaj u Ulici kralja Milana bio je blokiran više sati.
 Ana Brnabić - Sputnik Srbija, 1920, 19.12.2023
SRBIJA
Ana Brnabić o protestu opozicije: Planirali su Majdan u Beogradu - to neće proći
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala