- Sputnik Srbija, 1920, 24.01.2022
KULTURA
Rubrika koja prati kulturne fenomene i događaje, stvaraoce i ličnosti koji svojim delom kreiraju savremenu kulturnu scenu u zemlji i u svetu.

Novogodišnja čarolija: Koncert Tamare Rađenović i Roberta Lakatoša u Kolarčevoj zadužbini

© Foto : Ustupljeno SputnjikuSopran Tamara Rađenović
Sopran Tamara Rađenović - Sputnik Srbija, 1920, 19.12.2023
Pratite nas
Sopran Tamara Rađenović, učenica velike Monserat Kabalje, održaće koncert „Novogodišnja čarolija“ 27. decembra u Kolarčevoj zadužbini zajedno sa virtuozom na violini Robertom Lakatošem.
Njih će na sceni pratiti Simfonijski orkestar „Belgrejd klasik“ i hor „Beli anđeo“, a pod dirigentskom palicom maestra Srboljuba Dinića.
Organizatori koncerta najavljuju „veliki produkcijski iskorak, kako u muzičkom, tako i scenskom nastupu, u svečanom duhu najotmenijih gala koncerata svetskih koncertnih dvorana“.
Publika će uživati u brižljivo biranom programu sastavljenom od hitova klasike i filmske muzike.
Na repertoaru će biti nekoliko obrada kompozitora Konstantnina Blagojevića, a Rađenović će premijerno u Srbiji izvesti kompoziciju „Io ti penso amore“ koju u originalu izvode Dejvid Garet i Nikol Šerzinger.
Tamara Rađenović je ove godine uvrštena u prestižnu Forbsovu listu 30 najperspektivnijih ličnosti Evrope mlađih od 30 godina u oblasti kulture i umetnosti i to kao jedina iz sfere operskog pevanja.
Njeni koncerti su prepoznati kao najuzbudljiviji događaji klasične muzike za koje se traži karta više.
Pored spoja bogatstva njenog vokala i fasinantnog scensko-vizuelnog nastupa, u svetu nazvana, princeza klasične muzike je napravila iskorak u prezentovanju operske umetnosti i u digitalnom svetu - spotovi operskih numera koje Rađenović prezentuje na svojim muzičkim platformama beleže milionske preglede.
Poslednji u nizu, spot za numeru „Por una cabeza“ je za samo mesec dana emitovanja premašio brojku od 2,3 miliona pregleda što je retkost u oblasti klasične muzike.
Marija Kalas - Sputnik Srbija, 1920, 02.12.2023
KULTURA
Vek od rođenja Marije Kalas, dive magičnog glasa, bogate, slavne i nesrećne
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala