- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Medvedev poručio EU: Hvala što jačate rusku ekonomiju – dok vaša klizi u recesiju

© Sputnik / Ekaterina Štukina / Uđi u bazu fotografijaRuski premijer Dmitrij Medvedev čestitao Rusima Novu godinu
Ruski premijer Dmitrij Medvedev čestitao Rusima Novu godinu - Sputnik Srbija, 1920, 19.12.2023
Pratite nas
Bruto domaći proizvod (BDP) u Rusiji raste, dok evropska ekonomija klizi u recesiju, izjavio je zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev.
„Dvanaesti paket sankcija EU protiv Rusije stupio je na snagu. U međuvremenu, evropska ekonomija nezadrživo klizi u recesiju“, napisao je Medvedev na društvenoj mreži „Iks“.
On je kao primer naveo BDP Nemačke koji je pao 0,2 odsto u drugom kvartalu, a 0,3 odsto u trećem kvartalu „na godišnjem nivou“. Medvedev je skrenuo pažnju i na pad BDP-a Francuske, istakavši da bi tako „sumoran pad“ BDP-a zemalja EU mogao da traje do sredine 2024. godine.
„Sa druge strane, BDP Rusije porastao je 5,5 odsto na godišnjem nivou u trećem kvartalu i 7,8 odsto u drugom kvartalu. Sada je vreme da se razmisli o novom paketu sankcija protiv naše zemlje. EU, hvala na rastu ruske ekonomije“, poručio je Medvedev.
Evropska unija je 18. decembra uvela novi paket antiruskih sankcija koje uključuju ekonomska i personalna ograničenja, uključujući zabranu uvoza ruskih dijamanata. Personalne sankcije uvedene su za 147 lica, među kojima 61 fizičkih i 86 organizacija.
Pogled na moskovski Kremlj - Sputnik Srbija, 1920, 19.12.2023
RUSIJA
Kremlj: Resurs oblasti protiv kojih se mogu uvoditi sankcije EU iscrpljen
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala