Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Iznad Kosovske Mitrovice osvanuo znak „UČK“

© AFP 2023Kosovska Vlada je već najavila da će svaka osoba koja bude optužena za zločine pred specijalnim sudom dobiti pravnu i finansijsku zaštitu i novčanu pomoć za porodice
Kosovska Vlada je već najavila da će svaka osoba koja bude optužena za zločine pred specijalnim sudom dobiti pravnu i finansijsku zaštitu i novčanu pomoć za porodice - Sputnik Srbija, 1920, 19.12.2023
Pratite nas
Znak „UČK“, simbol bivše albanske tzv. Oslobodilačke vojske Kosova (OVK), postavljen je na uzvišenju Crnuša iznad Kosovske Mitrovice.
Veliki znak crvene boje, istaknut je na brdu koje su lokalne vlasti u južnom, Albancima naseljenom delu Kosovske Mitrovice, odredili za izgradnju baze tzv. kosovskih bezbednosnih snaga, preneo je RTS.
Istovetni znaci postavljeni su ranije na drugim visinskim lokacijama na Kosovu i Metohiji, u okolini Mališeva, na tvrđavi iznad Prizrena i drugima.
Tzv. OVK je tokom 1998. i 1999. godine izvršila brojne zločine, ubistva i otmice nad pripadnicima vojske i policije tadašnje Jugoslavije, Srbima i drugim nealbancima, kao i Albancima koji nisu prihvatili da budu njeni pomagači ili pripadnici.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala