- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Beker upozorava: „Novaku će poturati klipove u točkove“

© AP Photo / Rick RycroftBoris Beker i Novak Đoković tokom Australijan opena 2016.
Boris Beker i Novak Đoković tokom Australijan opena 2016. - Sputnik Srbija, 1920, 19.12.2023
Pratite nas
Boris Beker, legendarni teniser i nekadašnji trener Novaka Đokovića kaže da je Srbin favorit za osvajanje narednog Australijan opena, ali i da će tokom naredne sezone mlađi rivali pokušati da mu poture „klipove u točkove“.
Melburn je Novakova „kuća“, a to da je prvi favorit za novu titulu tamo, smatra i njegov nekadašnji trener Boris Beker.
„Niko ne očekuje od čoveka koji ima 36 godina da igra takav tenis kao Novak. Umara li se taj čovek? Hoće li mu ponestati motiva? Đoković je Dominator teniske scene, osvojio je tri grend slema u 2023. godini, bio drugi na Vimbldonu, u najboljem meču godine za mene. Taj duel Đokovića i Alkarasa nije bio sa ove planete“, ocenio je Beker u intervjuu za Eurosport.
Ipak, Nemac veruje da će mladi lavovi staviti Novaka u narednoj godini na još veća iskušenja.
„Đoković će imati 37 godina u maju, dok će Alkaras i ekipa biti još iskusniji nego do sada. Ipak, očekujem da Novak osvoji još jedan grend slem ili dva sledeće godine, ali i da Alkaras i ostali mu još više poturaju “klipove u točkove”. Nadam se da će rivalitet najvećeg tenisera u istoriji i ostatka teniskog karavana potrajati još dugo, jer mi teniski fanovi i amaterski igrači uživamo u tome“.
Melburn će biti i povratnički grend slem za Rafaela Nadala. Ipak, Beker ne očekuje mnogo od španskog asa.
„Mislim da njegova očekivanja pred Melburn nisu baš visoka. Ako dobije nekoliko mečeva biće to dobro za njega. Rafa će se fokusirati na deo sezone na šljaci, igraće u Monte Karlu, Barseloni, Madridu, možda i Rimu, da bi bio sto odsto spreman za Rolan Garos“.
A, Pariz će biti centralna tačka Rafine misije u 2024.
„Pošto će se i Rolan Garos i olimpijski turnir u Parizu igrati na šljaci, Nadalov cilj će biti da osvoji oba. No, pre toga mora da uđe u takmičarsku formu, da igra redovno, dobija mečeve. Tako da očekujem da se muči i pati do marta-aprila, dok ne dođe na red njegova omiljena podloga“, istakao je Boris Beker.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala