- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Američki medij: Zapad nikada nije ni planirao da isporuči Kijevu moćno oružje

© Sputnik / Stanislav Krasilnikov / Uđi u bazu fotografijaVoennoslužaщiй gvardeйskogo motostrelkovogo polka CVO na Krasnolimanskom napravlenii specoperacii
Voennoslužaщiй gvardeйskogo motostrelkovogo polka CVO na Krasnolimanskom napravlenii specoperacii - Sputnik Srbija, 1920, 19.12.2023
Pratite nas
Zapadne zemlje nikada nisu planirale da isporuče Kijevu moćno oružje koje bi omogućilo Oružanim snagama Ukrajine da steknu prednost u zoni borbenih dejstava sa Rusijom, piše časopis „Tajm“.
„Oni, verovatno, nisu ni nameravali da pruže (Ukrajini) odlučnu vojnu podršku. Naši nacionalni interesi ne poklapaju se u dovoljnoj meri sa interesima Ukrajine“, priznao je američki ekspert Eliot Akerman.
Kako je istakao, Bela kuća se rukovodi politikom „sporog odobravanja“ – Oružane snage Ukrajine dobijaju dovoljno oružja za nastavak sukoba, ali nedovoljno za postizanje realnog uspeha u zoni borbenih dejstava.
Ranije je koordinator za strateške komunikacije u Savetu za nacionalnu bezbednost Bele kuće Džon Kirbi izjavio da će SAD poslati u decembru još jedan paket vojne pomoći Kijevu, nakon čega će ponestati sredstava. Za dalju podršku Ukrajine biće potrebno odobrenje američkog Kongresa.
Ruska vojska - Sputnik Srbija, 1920, 19.12.2023
RUSIJA
Šojgu: Po nalogu Putina, ruska vojska povećava broj pripadnika na više od milion
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala