- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Evropa se pretvorila u dobavljača granata za Kijev i „bljuje“ ratne deklaracije – ko da joj veruje?

CC0 / Pixabay/PeterBe / Pocepana zastava EU
Pocepana zastava EU - Sputnik Srbija, 1920, 18.12.2023
Pratite nas
Evropa zatvara oči na ono što se dešava u svetu kao i na kršenje njenih interesa, što stvara odbojnost kod građana u zemlji, izjavio je bugarski evroposlanik Ivo Hristov za BTV.

„Kako da shvatimo to što je Ursula fon der Lajen stigla u Kijev na dan kada je Kijev odustao od 9. maja kao Dana pobede i usvojio Dan Evrope? To treba shvatiti kao to da je Evropa pokorno prihvatila zamenu sovjetskog grba banderovskim trozupcem na spomeniku Pobede. To je klasična revizija istorije. To ne može da ostavi ljude ravnodušnim“, rekao je bugarski političar.

On je podsetio da Evropa i dalje nije utvrdila ko je digao u vazduh gasovode „Severni tok“ i „Severni tok 2“, a takođe sebi na štetu podržava antiruske sankcije.

„Evropa je stvarana kao projekat koji je trebalo da osigura mir i prosperitet kontinenta. Međutim, Evropa se pretvara u dobavljača municije, 'bljuje' ratne deklaracije i govori o ratu do konačne pobede. Fon der Lajen su čak prekorili zbog toga što govori u ime EU bez koordinacije svojih postupaka. Evropa prihvata dizanje u vazduh 'Severnog toka', ne pitajući ko je to uradio. Evropa ulazi u recesiju jer kupuje skupe sirovine. Evropa ravnodušno gleda na ono što se dešava na Bliskom istoku. A kako Evropa može da dobije poverenje s obzirom na sve ovo što sam nabrojao?“, upitao je na kraju Hristov.

Podsećamo, predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski proglasio je 9. maj u Ukrajini Danom Evrope. On je predložio da se 8. maj obeležava kao Dan sećanja i pobede nad nacizmom.
Ursula fon der Lajen - Sputnik Srbija, 1920, 13.12.2023
MULTIMEDIJA
Skandal u Briselu: Ursula fon der Lajen završila govor uz lavež pasa /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala