Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Lajčak posle odvojenih razgovora sa Petkovićem i Beslimijem: Moraćemo još da pričamo

Pratite nas
Specijalni izaslanik EU za dijalog Miroslav Lajčak koji je pre nekoliko dana imao odvojene razgovore sa glavnim pregovaračima Beograd i Prištine Petrom Petkovićem i Besnikom Bisljimijem, rekao je da iako su razgovori bili produktivni, dalje konsultacije su neophodne.
Lajčak je podsetio na ovaj razgovora s početka ove nedelje i istakao da je sa Petkovićem razgovarao o više tema, uključujući evropski nacrt statuta o osnivanju Zajednice opština sa srpskom većinom na KiM, korake potrebne za sprovođenje Sporazuma o putu ka normalizaciji i raznim drugim obavezama.
"U sredu sam učestvovao na detaljnoj video konferenciji sa prvim zamenikom premijera Kosova, Besnikom Bislimijem, gde je razgovarao o sveobuhvatnoj listi pitanja dijaloga. Dogovorili smo se o narednim koracima u procesu", rekao je Lajčak.
On je dodao i da je protekle nedelje imao priliku da učestvuje na brifingu koji je organizovao Evropski institut za mir, gde je govorio o tekućim naporima za normalizaciju i razgovarao o njihovom nedavnom izveštaju i preporukama, kao i da je pozdravio njihove detaljne istraživačke napore i da se raduje budućim angažmanima, preneo je Tanjug.
Petar Petković - Sputnik Srbija, 1920, 12.12.2023
SRBIJA
Petković: Kurti neće da smeni svoje lažne gradonačelnike na severu i najbrutalnije krši propise
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala