- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Cirkuska sekvenca pod šifrom: „Gde je moja lopta, nećete me prevariti!“ /video/

© AP Photo / Morry GashJanis Adetokumbo
Janis Adetokumbo - Sputnik Srbija, 1920, 17.12.2023
Pratite nas
Jurnjava grčkog košarkaša Janisa Adetokumba u potrazi za loptom kojom je upisao rekordnih 64 poena u NBA i dalje privlači pažnju javnosti.
Adetokumbo, lider Milvokija, protiv ekipe Indijane je postavio lični košgeterski rekord i želeo je da uzme loptu kojom se igrala ta utakmica.
Nekako je to nepisano pravilo u NBA ligi, nešto slično se dogodilo preminuloj legendi Kobiju Brajantu u momentu kada je prestigao svog uzora Majkla Džordana po broju postignutih poena, što je ostalo i zabeleženo.
Janis je želeo da uradi isto, ali su igrači Indijane imali drugačiju ideju – da daju loptu svom saigraču koji je na tom meču postigao prvi poen u NBA karijeri, ali to ne odgovara istini jer se on i ranije upisao u strelce, u utakmici nedavnog NBA kupa.
<blockquote class="twitter-tweet"><p lang="en" dir="ltr">He scored a point during the In-Season Tournament Final. <a href="https://t.co/fhTI3zcYvO">https://t.co/fhTI3zcYvO</a> <a href="https://t.co/L2tKe3386e">pic.twitter.com/L2tKe3386e</a></p>&mdash; Rob Perez (@WorldWideWob) <a href="https://twitter.com/WorldWideWob/status/1735166603883675991?ref_src=twsrc%5Etfw">December 14, 2023</a></blockquote> <script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>
O čemu se onda radi?
Igrači Indijane su tokom meča bili veoma neprijateljski nastrojeni prema rivalima iz Milvokija, a Adetokumbo je zamalo izbegao težu povredu posle žestokog prekršaja.
Adetokumbo je izdržao sve nalete i po završetku utakmice je želeo da uzme loptu kojom je postavio lični rekord.
Ali, igrači Indijane su je već odneli u svlačionicu i Janis se zaleteo ka njima.
„Gde je lopta? Donesite loptu!“, vikao je Janis igraču Indijane Tajleru Halibartonu.
Kako rival nije želeo da pomogne, Janis je došao svlačionice Indijane, a na snimku se čuje kako igrači Indijane odbijaju da mu daju loptu.
„Zadrži, zadrži! Neće dobiti loptu! E, neće!“, govorili su, između ostalih Badi Hild i Majls Tarner.
Janis je na kraju dobio neku loptu za uspomenu, ali njegov saigrač Demijan Lilard sumnja da je to lopta kojom se igrala utakmica.
A odakle tolika mržnja između Indijane i Milvokija pogledajte u 12-minutnom „filmiću“.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala