- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.
Specijalna vojna operacija ruske vojske u Ukrajini - Sputnik Srbija

UŽIVO Vazdušna opasnost u Kijevu; ukrajinska vojska gađala humanitarni punkt u Hersonskoj oblasti

Pratite nas
Nastavlja se ruska specijalna vojna operacija u Ukrajini. Ruska vojska nanela poraz ukrajinskim snagama na više delova fronta. Uništeno je ukrajinsko uporište na kupjanskom pravcu, dok je u pravcu Krasnog Limana likvidirano 250 ukrajinskih vojnika. Tokom noći na celoj teritoriji Ukrajine bila je proglašena vazdušna opasnost.
Sadržaj
Prvo nova obaveštenjaPrvo stara obaveštenja
20:20 16.12.2023
Vazdušna opasnost širom Ukrajine
Vazdušna opasnost proglašena je u Kijevu i u Kijevskoj oblasti, kao i u oblastima na severu Ukrajine, saopštilo je ukrajinsko Ministarstvo za digitalnu transformaciju.
Takođe, sirene za vazdušnu opasnost oglasile su se u večernjim časovima i u Černigovskoj, Sumskoj, Čerkaskoj, Poltavskoj, Harkovskoj, Kirovogradskoj i Dnjepropetrovskoj oblasti.
Takođe su mediji pisali i da je vazdušna opasnost proglašena i na delovima Donjecke Narodne Republike koji su pod kontrolom snaga Kijeva.
15:13 16.12.2023
Lansiranja raketa na objekte vojne uprave Ukrajine - Sputnik Srbija, 1920, 16.12.2023
Specijalna operacija u Ukrajini
Ukrajinska vojska granatirala humanitarni punkt u Hersonskoj oblasti, ima poginulih
13:42 16.12.2023
Ruski PVO sistemi odbili masovni napad dronova na Krim
Ruski protivvazduhoplovni sistemi odbili su pokušaj masovnog napada ukrajinskih bespilotnih letelica na Krim, svi dronovi su oboreni, saopštilo je u subotu Ministarstvo odbrane Rusije.
Iz ruskog vojnog resora je u petak uveče saopšteno da su ruski PVO sistemi uništili 26 ukrajinskih bespilotnih letelica iznd Krima. Tokom noći iznad poluostrva je uništeno još šest dronova.
„Sredstvima protivvazduhoplovne odbrane i radio-elektronske borbe odbijen je masovni napad kijevskog režima bespilotnim letelicama na objekte na teritoriji Krimskog poluostrva. Sve bespilotne letelice su uništene“, navedeno je u saopštenju.
13:38 16.12.2023
Najvažnije s brifinga Ministarstva odbrane Rusije
Ruska avijacija je u rejonu grada Orehovo u Zaporoškoj oblasti uništila ukrajinski helikopter Mi-8.
Ukrajinska vojska je u pravcu Donjecka izgubila 290 vojnika, odbijena su četiri napada protivnika. Uništen je tenk, dva oklopna vozila, četiri automobila, dve haubice MSTA-B, haubica D-30, kao i dve samohodne haubice „gvozdika“.
U pravcu Kupjanska je odbijeno pet napada ukrajinske vojske, Kijev je izgubio 35 vojnika, uništena su četiri oklopna vozila, tri pikapa i haubica D-30.
Ukrajinska vojska je za 24 sata izgubila oko 100 vojnika u pravcu Krasnog Limana, uništeno je pet oklopnih vozila, četiri automobila, kao i haubica D-20.
Odbijena su dva napada ukrajinske vojske u pravcu Zaporožja gde je ukrajinska vojska izgubila oko 50 vojnika.
U pravcu Hersona ukrajinska vojska je izgubila oko 65 vojnika, uništeno je skladište s municijom.
11:13 16.12.2023
Vazdušna opasnost u nekoliko oblasti Ukrajine
Vazdušna opasnost objavljena je u Poltavskoj, Čerkaskoj i Kirovgradskoj oblasti Ukrajine, pokazuju podaci onlajn-mape Ministarstva za digitalnu transformaciju Ukrajine.
09:35 16.12.2023
Ukrajinska vojska - Sputnik Srbija, 1920, 16.12.2023
Specijalna operacija u Ukrajini
Francuski general: Posle propasti kontraofanzive Kijev na pragu teške zime
09:01 16.12.2023
Ukrajinska artiljerija izvela 83 napada na Hersonsku oblast
Ukrajinska armija je tokom proteklog dana izvela 83 artiljerijska napada na levu obalu Hersonske oblasti, pod artiljerijskom vatrom se našlo 13 naselja, saopštio je novinarima izvor upoznat sa situacijom.
Na udaru artiljerije našla su se naselja Aljoški, Radensk, Korsunka, Staraja Zbrujevka, Gola Pristanj, Kradašinka, Maslovka.
07:51 16.12.2023
Ukrajinske snage dronovima napale Kursku oblast Rusije
Ukrajinske bespilotne letelice napale su Dmitrijevski i Železnogorski rejon Kurske oblasti, saopštio je gubernator te oblasti Roman Starovojt.
Prema njegovim rečima, u napadu nije bilo žrtava.
On je dodao da su u selu Krupec u Dmitrijevskom rejonu zabeležena tri napada, a prema preliminarnim informacijama, oštećene su ograde, prozori i krovovi na osam kuća. Napad je izveden i na područje železničke stanice u gradu Dmitrijevu, oštećena je kompresorska stanica.
07:47 16.12.2023
Ruski „lanceti“ uništili ukrajinsku tehniku na desnoj obali Dnjepra
Ruski odredi na desnoj obali Dnjepra uništili su radarsku stanicu i haubicu Oružanih snaga Ukrajine, uz pomoć bespilotnih letelica „lancet“, saopšteno je u Ministarstvu odbrane Rusije.
„Ruske desantne snage su 'lancetima' onesposobile i uništile radarsku stanicu, samohodni uređaj M190 'Paladin' i haubicu zapadne proizvodnje s tegljačem na desnoj obali Dnjepra u Hersonskoj oblasti“, navedeno je u saopštenju.
07:38 16.12.2023
Ukrajinske snage u pravcu Krasnog Limana izgubile više od 250 ljudi
Ruska vojska je na krasnolimanskom pravcu likvidirala više od 250 ukrajinskih vojnika i uništila dva tenka i haubicu, izjavio je načelnik pres-cenntra ruske vojne grupacije „Centar“ Aleksandar Savčuk.
„Avijacija je bombardovala položaje ljudstva i tehnike 67. mehanizovane brigade Oružanih snaga Ukrajine, komandno-osmatrački punkt i skladište municije ukrajinske vojske“, rekao je Savčuk.
07:30 16.12.2023
Argentina šalje dva ruska helikoptera Ukrajini
Buenos Ajres planira da preda Kijevu dva ruska helikoptera Mi-171E, kojima je potreban remont, prenosi portal Noticias Urbanas pozivajući se na argentinsku vojnu avijaciju.
Ti helikopteri su kao civilne letelice stigli u Argentinu 2011. godine, radi korišćenja u arktičkim projektima.
Kasnije je Argentina razmatrala mogućnost kupovine dodatnih helikoptera. Dva helikoptera koje Buenos Ajres želi da preda Kijevu ne lete, jer im je potreban remont.
07:29 16.12.2023
Pogođeno ukrajinsko uporište na kupjanskom pravcu
Ruski artiljeristi su pogodili uporište ukrajinske vojske na kupjanskom pravcu, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije. Posle napada, ruski artiljeristi su prešli na rezervne vatrene položaje da bi popunili borbeni komplet i izbegli odgovor ukrajinskih snaga. „Ne dajemo protivniku da predahne. Jedinica je potpuno zamenjiva“, rekao je jedan od vojnika.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala