- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

U Rusiji uskoro novi mobilni raketni sistemi strateške namene

© Press-služba MO RF / Uđi u bazu fotografijaStrateški raketni sistem sa interkontinentalnom balističkom raketom "Jars"
Strateški raketni sistem sa interkontinentalnom balističkom raketom Jars - Sputnik Srbija, 1920, 16.12.2023
Pratite nas
U Rusiji se razvija novi mobilni raketni sistem strateške namene koji će zameniti „jars“, izjavio je komandant Raketne vojske strateške namene Oružanih snaga Rusije, general-pukovnik Sergej Karakajev u intervjuu listu „Krasnaja zvezda“.
„Radimo na razvoju novih raketnih sistema i sprovodimo naučno-istraživačke i eksperimentalno-konstruktorske radove, kako bismo proizveli raketni kompleks koji će u budućnosti moći da zameni raketni kompleks „jars“, rekao je on.
Prema njegovim rečima, testiranja i usavršavanja raketnog naoružanja se neprekidno sprovode i to omogućava da se donose odluke o proizvodnji novih i modernijih kompleksa strateške namene.
Dodao je da su mobilne jedinice Raketne vojske strateške namene u potpunosti naoružane kompleksima „jars“ i da su skoro završeni radovi na proizvodnji novog raketnog kompleksa „sarmat“ koji ima unikalne taktičko-tehničke karakteristike.
Karakajev je naglasio da ove jedinice imaju u svom naoružanju više od 400 raketnih lansera i preko 1.000 borbenih blokova.
Istakao je da je Raketna vojska strateške namene Rusije predložila niz mera kako bi se suprotstavila sistemima protivraketne odbrane SAD i osigurala ostvarivanje svih zadataka.
Prema njegovim rečima, reč je o stvaranju raketnih kompleksa opremljenih „savremenim sredstvima za suprotstavljanje protivraketnim sistemima, uzimajući u obzir predviđene procene karakteristika budućih informacionih i udarnih sistema protivraketne odbrane“.
Ruski general je zaključio da SAD u doglednoj budćnosti ne samo da neće odustati od pokušaja da nivelišu mogućnosti strateških nuklearnih snaga Rusije, već će nastaviti da traže i realizuju nove načine za rešavanje ovog zadatka.
Raketni sistem Avangard   - Sputnik Srbija, 1920, 15.12.2023
RUSIJA
Ruski mobilni strateški kompleksi biće naoružani hipersoničnim raketama
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala