- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Putin: Pogledajte specijalnu vojnu operaciju i to šta se dešava u Gazi – uočite razliku

© AP Photo / Leo CorreaPojas Gaze
Pojas Gaze - Sputnik Srbija, 1920, 14.12.2023
Pratite nas
Sukob u Ukrajini ne može se porediti sa onim što se dešava u Pojasu Gaze u kontekstu razaranja – tamo je situacija katastrofalna, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin.

„Sada smo govorili o situaciji povezanoj sa ukrajinskom krizom, Ali i vi, i svi ovde prisutni, i u celom svetu vidite razliku. Pogledajte specijalnu vojnu operaciju i ono što se dešava u Gazi i osetite razliku. Ništa slično se ne dešava u Ukrajini“, rekao je Putin na pres-konferenciji.

On je istakao da je ono što se dešava u Pojasu Gaze katastrofa.
Takođe je kazao da je potrebno sačuvati ljude u tom području i obezbediti masovnu humanitarnu pomoć. Ruski lider je poručio da će Rusija povećati isporuke opreme i lekova u Pojas Gaze.
Putin je takođe kazao da je povodom situacije u Pojasu Gaze u stalnom kontaktu sa turskim liderom Redžepom Tajipom Erdoganom. On je istakao značajnu ulogu turskog lidera u rešavanju krize u tom području.
„Naši stavovi su slični“, rekao je Putin. On je dodao da planira sastanak sa turskim liderom, te nije isključio posetu Turskoj početkom 2024. godine.
Po rečima Putina, potrebno je stvoriti fundamentalne osnove za rešavanje izraelsko-palestinske situacije i rešiti pitanje formiranja palestinske države.
On je dodao da je sa liderom Egipta i premijerom Izraela razgovarao o mogućnosti otvaranja ruske terenske bolnice za pomoć povređenima u Gazi nedaleko od granice sa Egiptom, ali da je Izrael saopštio da to nije bezbedno.
Vladimir Putin - Sputnik Srbija, 1920, 14.12.2023
RUSIJA
Putin na godišnjoj konferenciji: Pobedićemo, verujte u veliki ruski narod!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala