- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Gvardiola u Zvezdi? „Ne sećam se“

© Tanjug / Vladimir ŠporčićPep Gvardiola
Pep Gvardiola - Sputnik Srbija, 1920, 14.12.2023
Pratite nas
Fudbaleri Crvene zvezde poraženi su u šestom kolu Lige šampiona od Mančestera sitija rezultatom 3:2, a Pep Gvardiola, trener aktuelnog šampiona Evrope, naročito je bio zadovoljan mladim igračima. Čuveni Katalonac upitan je i da li se seća da je tokom igračkih dana imao ponudu Zvezde, na šta je dao zanimljiv odgovor.
Imala je Crvena zvezda prilike da iznenadi Mančester siti u Beogradu, ali iako je izostala pobeda, spektakl nije jer je viđeno pet golova.
Imao je Pep Gvardiola razloga da bude zadovoljan jer je njegov tim završio grupnu fazu sa maksimalnih šest pobeda.
Na konferenciji za novinare, Gvardiola je upitan da li se seća ponude Zvezde u završnici svoje igračke karijere.
„Ne sećam se da sam imao ponudu da dođem da igram u Zvezdi", rekao je proslavljeni Katalonac.
Posle toga fokusirao se na pohvale svog tima, naročito Mika Hamiltona koji je debitovao za Siti i u svom debiju postigao gol. Pre sedam godina mladi fudbaler fotografisao se sa Gvardiolom kao sakupljač lopti, a danas je deo tima.
„Ima tome već 6-7 godina. Kakva utakmica za njega, srećan sam. Odličan je u igri jedan na jedan, poslednjih godina je veoma napredovao. Dao je gol, bio je veoma stabilan posle toga. Veoma sam zadovoljan njim i njegovim debijem. Prilika u velikim klubovima, na ovom nivou, ne čeka bilo koga. Komplimenti za naše mlade igrače, puno je igrača koji su dolazili iz nje. Jako veliki broj igrača koji igraju Premijer ligu i Čempionšip. To je sada postala naša realnost. Stariji igrači su pomagali mlađima, to je značilo da se pobedi“, istakao je Gvardiola.
Govorilo se u prethodnom periodu o statusa Kalvina Filipsa, a upravo je protiv Zvezde 28-godišnjem Englezu data šansa da šutira penal.
„Igrači su odlučili da Kalvin Filips šutira penal. Ima samopouzdanje. Dobro je odigrao celu utakmicu, bio je dobar na terenu iako nije bilo lako igrati. Ne znam šta će biti sa njim u januaru. Sada je ovde, nadam se da će nam pomoći u budućnosti. Sigurno je srećan što je igrao u Ligi šampiona“, poručio je trener šampiona Evrope.
Šansu da se pokaže dobio je i mladi Rik Luis.
„Ima 18 godina tek. Prošlog meseca je napunio. Ima neverovatne sposobnosti. Može da igra na različitim mestima. Odličan je i u odbrani. Stvarno je dobar. Prelazi iz odbrane u napad“, zaključio je Gvaridola.
 Liga šampiona - Sputnik Srbija, 1920, 13.12.2023
SPORT
Milan preokretom opstao u Evropi, a Barselona se saplela u Belgiji
Zvezda - Siti - Sputnik Srbija, 1920, 13.12.2023
SPORT
Šanse zbog kojih će Zvezda žaliti /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala