- Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
DRUŠTVO
Društvene teme, zanimljive priče, reportaže, događaji, festivali i kulturna dešavanja iz Srbije, i ostatka sveta

Bez novogodišnjeg vatrometa u Beogradu, novac preusmeren društvima za zaštitu životinja

© Sputnik / Lola ĐorđevićDoček Nove godine u Beogradu
Doček Nove godine u Beogradu - Sputnik Srbija, 1920, 14.12.2023
Pratite nas
Predsednik Privremenog organa grada Beograda Aleksandar Šapić najavio je da ove godine neće biti organizovanog novogodišnjeg vatrometa u prestonici, već da će novac koji je za to namenjen biti uplaćen društvima za zaštitu životinja.
Beograd će se na ovaj način priključiti inicijativi koju su pokrenule organizacije za zaštitu životinja, rekao je Šapić, i ocenio ovu odluku kao dobar potez.
„Smatram da je ova inicijativa dobra i zato je Grad Beograd odlučio da se priključi gradovima u Srbiji koji su to već učinili poput Niša i Novog Sada. Svestan sam koliko vatromet stvara veliku buku i koliko to uznemirava i plaši životinje. Svi koji imaju kućne ljubimce znaju koliko oni to teško preživljavaju. Ovo je dobar potez i u simboličkom smislu i zato se pridružujemo inicijativi da se novac namenjen za vatromet uplati društvima za zaštitu životinja“, rekao je Šapić.
On je istakao da su novogodišnji i božićni praznici dovoljni da budemo dobro raspoloženi i da je to dobar trenutak da svi pokažu solidarnost i empatiju prema životinjama, saopštio je Beoinfo.
„Nekoliko trenutaka u ponoć za životinje može da ima i dalekosežne posledice, zato smo zvanično odlučili da se Beograd priključi ovoj inicijativi“, naveo je Šapić.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala