- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Rusija u UN: Isporuke zapadnog naoružanja Kijevu nemaju značajan uticaj na bojnom polju

© Ministerstvo oboronы RF / Uđi u bazu fotografijaLansiranja raketa na objekte vojne uprave Ukrajine
Lansiranja raketa na objekte vojne uprave Ukrajine - Sputnik Srbija, 1920, 12.12.2023
Pratite nas
Isporuke zapadnog naoružanja Ukrajini nemaju značajan uticaj na bojnom polju i samo odlažu kolaps kijevskih vlasti, izjavio je zamenik stalnog predstavnika Rusije u Ujedinjenim nacijama Dmitrij Poljanski.

„Ukrajinski režim, kao narkoman koji umire, danas preživljava isključivo zahvaljujući zapadnim milostinjama, koje se u velikoj meri razgrabe, kao i na isporukama zapadnog oružja, koje nemaju značajan uticaj na bojnom polju. Kadrovi zapadne tehnike su preplavili Internet. Ove isporuke samo odlažu neizbežni krah kriminalne, antinarodne, kijevske vlasti, koja je potpuno korumpirana“, rekao je on na sednici Saveta bezbednosti UN.

Ruski diplomata je naveo da trenutno nije glavni problem kijevskih vlasti što im nedostaje municije, već u tome što prevareni Ukrajinci sve više ne žele da ratuju.
„Želim da vas podsetim da bez obzira na to koliko oružja je ukrajinski diktator izmolio tokom svoje cirkuske predstave sa ispruženom rukom u SAD, ruska vojska će ili sve samleti na bojnom polju ili će jednostavno biti bačeno. To priznaju i vodeći zapadni vojni eksperti. I to nikako neće uticati na ostvarivanje ciljeva naše specijalne vojne operacije koja je započeta kako bi spasila živote stanovnika LNR i DNR i kako bi izvršila demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine“, naglasio je Poljanski.
Diplomata je podvukao, ako Zapad zaista hoće da pomogne Ukrajini on bi onda trebalo da je „oslobodi od antinarodnog režima koji kontrolišu zapadne zemlje, a koji je spreman da zbog svojih interesa žrtvuje čitav narod“.
Zapadni mediji i eksperti sve češće beleže umor Zapada od konflikta u Ukrajini. Protivrečnosti između Kijeva i partnera samo su se pogoršale zbog neuspeha kontraofanzive koju je Kijev objavio. Pokušavajući da opravdaju neuspeh u zoni ratnih dejstava, ukrajinske vlasti su više puta optuživale NATO da im nedovoljno isporučuje naoružanja, na šta su zvaničnici Alijanse izjavili da je Kijevu predato sve što mu je potrebno.
Boevaя strelьba эkipažeй modernizirovannogo tanka T-62 na poligone v Zaporožskoй oblasti  - Sputnik Srbija, 1920, 19.11.2023
RUSIJA
Amerika će napustiti Ukrajinu, pošto će režim u Kijevu uskoro pasti
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala